Banja Luka

Obnovljena fontana ispred Narodne skupštine

Obnovljena fontana ispred Narodne skupštine
Foto: N.N. | Obnovljena fontana ispred Narodne skupštine
N.N.

BANJALUKA - Fontana ispred Narodne skupštine Republike Srpske, koja je godinama bila u jako lošem stanju, osvanula je u novom ruhu, nakon što je okončana rekonstrukcija ovog objekta, vrijedna 40.000 KM.

Ovih dana okončani su radovi na obnovi bazena i dijela prateće opreme ove fontane izgrađene još u vrijeme gradnje nekadašnjeg Doma JNA – potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Prema njihovim podacima, kamene ploče su  zamijenjene specijalnom vrstom betona koji ima veću otpornost na spoljnje uticaje.

-Radi se o  štampanom betonu, koji je pokazao dobre rezultate na nekoliko sličnih objekata, kao što je, na primjer, fontana kod Medicinskog fakulteta – istakli su iz odjeljenja.

Tokom sanacije fontane, zamijenjene su i vodovodne instalacije koje su bile u veoma lošem stanju.

Za razliku od ranijeg tehničkog rješenja, nove instalacije su smještene ispod površine dna bazena, izvedene od inoksa i plastike, koji su i predviđeni za ovakvu vrstu objekata – naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

S obzirom  na to da su u prethodnom periodu  prolaznici koristili zid fontane za sjedenje i odmor,  sada su postavljene i drvene klupe na zid, kako bi boravak građana bio ugodniji.

Za ove radove iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 40.000 KM, a radove je izvelo SP „Zanatstvo beton – D“ iz Banjaluke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije