Banja Luka

Simulacija teške saobraćajne nezgode u centru Banjaluke

Simulacija teške saobraćajne nezgode u centru Banjaluke
Foto: Ilustracija | Obustava saobraćaja: Simulacija teške saobraćajne nezgode u centru Banjaluke

BANJALUKA - U petak, 17. novembra, u Banjaluci će biti obilježen „Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda“. Grad Banjaluka je podržao i aktivno se uključio u organizaciju obilježavanja ovog značajnog datuma. U našem gradu je u 2016. godini bilo 2.684 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo 13 lica.

Navedenog dana, s početkom u 12 časova, na raskrsnici ulica Kralja Petra I Karađorđevića i Milana Tepića biće izvršena simulacija saobraćajne nezgode sa teško povrijeđenim učesnicima, te aktivnosti intervencije hitne pomoći, vatrogasne čete, policije i ostalih.

Ove godine obilježavanje se provodi pod sloganom ”Do 2020: smanjiti broj poginulih i teško povrijeđenih za 50%”.

Takođe, navedenog dana u periodu od 11-13 će biti obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Pozorišta do Ekvatora.

U obilježavanje pored Grada Banjaluka će se uključiti, Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Zavod za obrazovanje odraslih Republike Srpske, Auto – moto savez Republike Srpske, Tehnička škola Banjaluka, Crveni krst Republike Srpske i mnogi druge institucije.

U Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci 18. novembra, sa početkom u 11 časova će biti služen pomen svim stradalim u saobraćajnim nezgodama na putevima Republike Srpske. Istog dana, u Kulturnom centru „Banski dvor“, sa početkom u 19.00 časova, učenici Muzičke škole „Vlado Milošević“ i studenti „Akademije umjetnosti“ Univerziteta u Banjaluci održaće koncert klasične muzike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije