Banja Luka

Obustava saobraćaja u Banjaluci u nedjelju

Obustava saobraćaja u Banjaluci u nedjelju
Foto: Arhiva | Obustave saobraćaja u Banjaluci u nedjelju

BANJALUKA - Zbog održavanja Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka biće obustavljen saobraćaj u Banjaluci, u nedjelju 21. aprila, kazali su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako kažu saobraćaj će biti obustavljen od osam do 18 časova u Ulici kralja Petra I Karađorđevića,  od raskrsnice sa Alejom svetog Save do raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana, te u Ulici Milana Tepića, na dijelu od raskrsnice sa Ulicom kralja Petra I Karađorđevića do raskrsnice sa Kninskom ulicom, zatim u Ulici Marije Bursać, na dijelu od raskrsnice sa Ulicom kralja Petra I Karađorđevića do raskrsnice sa Kninskom ulicom.

"Isto tako, saobraćaj će biti obustavljen od  14 do 16 časova u Ulici kralja Petra I Karađorđevića,  na dijelu od raskrsnice sa Ulicom olimpijskih pobjednika do raskrsnice sa Alejom Svetog Save i na dijelu od raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana do raskrsnice sa Ulicom braće Mažar i majke Marije, te na Bulevaru cara Dušana, na dijelu od raskrsnice sa Kninskom ulicom (kroz kružni tok) do Ulice Teodora Kolokotronisa. Takođe saobraćaj će biti obustavljen i u Ulici Teodora Kolokotronisa, na dijelu od raskrsnice sa Ulicom patrijarha Makarija Sokolovića do rasksnice sa Ulicom Đure Daničića, te u Ulici Zdravka Čelara, ali i u Ulici olimpijskih pobjednika, na dijelu od raskrsnice sa Gundulićevom ulicom do raskrsnice sa Ulicom I krajiškog korpusa, u Ulici dr Mladena Stojanovića, na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Olimpijskih pobjednika, do raskrsnice sa Ulicom Trive Amelice, u Ulici Trive Amelice, na dijelu od raskrsnice sa  Ulicom V kozarska brigada  do raskrsnice sa Bulevarom srpske vojske", kazali su oni.

Kako dodaju saobraćaj će biti obustavljen od 14 do 15 časova u Ulici Trive Amelice, na dijelu od raskrsnice sa Ulicom krajiških brigada do raskrsnice sa Ulicom V kozarska brigada.

Iz Odjeljenja navode da će za vrijeme trajanja obustave saobraćaja od osam do 14 časova i od 16 do 18 časova na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Ulice aleja Svetog Save do Bulevara cara Dušana, biti izvršeno preusmjeravanje autobusa iz smjera sjevera iz Ulice kralja Petra I Karađorđevića desno ulicama Vuka Karadžića, Ranka Šipke, lijevo na tranzit do kružnog toka, Bulevar cara Dušana i dalje registrovanom trasom,  a u suprotnom smjeru autobusi saobraćaju registrovanom trasom, odnosno ulicama Kninska, Vidovdanska i dalje postojećom trasom.

"Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, u vremenskom periodu od 14 do 16 časova, na linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza koje saobraćaju ulicom  Ulicom Dr. Mladena Stojanovića na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Trive Amelice do raskrsnice Olimpijskih pobjednika i Kralja Petra Prvog Karađorđevića biće izvršeno preusmjeravanje autobusa u Ulicu Ivana Gorana Kovačića na Zapadni tranzit, dok će linije koje idu prema Laušu i Paprikovcu, biti preusmjerene na kružnom  toku u Karađorđevu ulicu i dalje registrovanom trasom, linije koje saobraćaju do centra na kružnom toku kod Energomonta se vraćaju istom trasom, obrnutim redoslijedom, a ostale linije se dalje preusmjeravaju  prema jugu Omladinskom ulicom, Solunskom i dalje registrovanom trasom prema Bočcu, a prema Obilićevu Ulicom Isaije Mitrovića, na most Patre i dalje postojećom trasom, u povratku sve linije idu istom trasom obrnutim redoslijedom", objasnili su oni.

"Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja od 14 do 16 časova na linijama javnog prevoza putnika biće izvršeno preusmjeravanje autobusa i to: na linijama 9 b i 14 b  autobusi se iz Gundulićeve ulice preusmjeravaju pravo Gundulićevom, desno Ulicom Olimpijskih pobjednika, Bulevarom srpske vojske i dalje registrovanom trasom, a  u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom. Na liniji 7 autobusi se iz Ulice Ranka Šipke sa Paprikovca preusmjeravaju desno na Zapadni tranzit, zatim desno u Solunsku ulicu i dalje registrovanom trasom, a u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom.

Na liniji 13P autobusi se  iz Ulice Krajiških brigada preusmjeravaju Omladinskom ulicom, Solunskom, Isaije Mitrovića, na most Patre i dalje registrovanom trasom, u povratku  istom trasom obrnutim redoslijedom, na liniji 17A autobuse sa Rebrovačkog mosta preusmjeriti Istočnim tranzitom, Ulicom Trive Amelice, Zapadnim tranzitom, a u povratku  istim ulicama obrnutim redoslijedom.

Na liniji 19 autobus iz smjera sjevera saobraća Ulicom Krajiških brigada do kružnog toka sa Karađorđevom ulicom i nazad, na liniji 17 autobusi sa mosta Patre biće preusmjereni  Ulicom Isaije Mitrovića, Solunskom, desno Omladinskom i  dalje registrovano trasom, a u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom. Linija 14 kreće od  Ulice Jug Bogdana, Srpskih ustanika, Rajka Bosnića, Đede Kecmanovića, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar vojvode Živojina Mišića, lijevo Gavre Vučkovića, desno Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, desno u cara Lazara preko mosta Patre  do kružnog toka i nazad cara Lazara,  Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Majke Jugović do Jug Bogdana", naveli su oni.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja u od  14 do 16 časova autobusi na linijama prigradskog i republičkog prevoza iz smjera sjevera, saobraćaće Zapadnim tranzitom do kružnog toku kod Energomonta.

Takođe, za vrijeme trajanja  obustave saobraćaja autobusi na linijama prigradskog i republičkog prevoza iz smjera juga  se preusmjeravaju na Zapadni tranzit, a iz smjera Kotor Varoša na Istočni tranzit.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije