Banja Luka

Od četvrtka u prodaji majske mjesečne karte za đake

Od četvrtka u prodaji majske mjesečne karte za đake
Foto: N.N. | Od četvrtka u prodaji majske mjesečne karte za đake

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i prevoznici su danas postigli dogovor da će prodaja mjesečnih karata za maj početi sredinom ove sedmice, najvjerovatnije od četvrtka, te da će tu kartu đaci i studenti moći odmah koristiti.

Zbog toga će srednjoškolci i studenti, kojima su nastavne aktivnosti počele, dobiti mogućnost da zadnjih desetak dana aprila koriste majske mjesečne karte.
 
Dejan Mijić, direktor "Autoprevoza", kaže za "Nezavisne" da su u petak saznali da će početi nastava, te da su odmah naručili štampanje markica kako bi do četvrtka bili spremni za prodaju karata.
 
"Već smo izvršili narudžbu markica koje se moraju odštampati i već u četvrtak ili petak će se moći koristiti majske karte. Na taj način će moći uštediti bar ta dva dana", kazao je Mijić.
 
Dodaje da je prevoz putnika u najtežoj situaciji u Republici Srpskoj, ali i u regionu, te da su u budžetu predviđene subvencija za podršku prevoznicima za prva tri mjeseca, te su se na osnovu toga prevoznici kreditno zadužili i nastavili da voze u ovoj teškoj situaciji.
 
Goran Starčević, direktor "Pavlović tursa" kaže da je uvjeren da će od četvrtka ujutru moći početi sa prodajom majskih karata za đake.
 
"Razgovarao sam sa štamparijom da ubrzaju sve procese kako bismo u četvrtka ujutru počeli  sa prodajom majskih karata. Do tada, ko nema važeću kartu za april, plaćaće pojedinačnu kartu", rekao je Starčević za "Nezavisne".
 
On navodi da  razumije ljude koji trebaju dati novac, ali naglašava da su troškovi prevoznika ogromni, te da je teško od njih očekivati da voze besplatno.
 
I iz "Aldemo toursa" su potvrdili da će prodaja mjesečnih karata za maj početi u četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije