Banja Luka

Od naredne sedmice skuplji parking u Banjaluci

Od naredne sedmice skuplji parking u Banjaluci
Foto: Arhiva | Od naredne sedmice skuplji parking u Banjaluci

BANJALUKA - Nove cijene parkiranja na području grada Banjaluka primjenjivaće se od naredne sedmice.

Cilj je, kako ističu iz Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, smanjenje gužve u saobraćaju u centru grada, odnosno smanjenje broja dolazaka putničkim automobilom u centralnu gradsku zonu i povećanje korištenja javnog prevoza.

"Pravilnikom će ostati nepromijenjene parking-zone, a takođe neće biti promijenjena ni cijena mjesečne, odnosno godišnje povlaštene karte za stanare. Tako će cijena povlaštene karte za stanare i prema novom Pravilniku iznositi 10 KM mjesečno ili 50 KM godišnje. Takođe uvedena je dodatna pogodnost za stanare, koji od sada potvrdu o mjestu prebivališta neće morati prilagati svake godine, nego svake treće", istakli su oni.

Kako kažu, cijena parkiranja na parkiralištima u nultoj tarifnoj zoni je dvije KM za svaki započeti čas parkiranja, u prvoj tarifnoj zoni je dvije KM za svaki započeti čas parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosi sedam KM.

"Cijena parkiranja na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni je jedna KM za svaki započeti čas parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosi pet KM. Cijena parkiranja u javnoj garaži u Aleji Svetog Save blok D iznosi jednu KM za svaki započeti čas parkiranja, pet KM dnevna karta, 100 KM mjesečna karta, 250 KM tromjesečna karta, 1.000 KM godišnja karta", kazali su oni.

Cijena parkiranja za motocikle, kako kažu, iznosi pola cijene od gorenavedenih cijena parkiranja u navedenoj javnoj garaži.

"Cijena mjesečne parking-karte, koja se može koristiti na svim parkiralištima, osim u nultoj tarifnoj zoni i javnoj garaži u Aleji Svetog Save blok D iznosi 100 KM, a godišnje 1.000 KM. Cijena mjesečne parking-karte koja se može koristiti samo na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni iznosi 60 KM, a godišnja 600 KM", istakli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije