Banja Luka

Od otpada stvaraju unikatni namještaj

Od otpada stvaraju unikatni namještaj
Od otpada stvaraju unikatni namještaj

BANJALUKA - Pretvoriti paletu ili stare odbačene komade namještaja u funkcionalan predmet, odnosno pokazati ljudima da otpad nije smeće, samo su neki od razloga pokretanja radionice reciklaže namještaja.

U Društveno-kulturnom centaru "Incel" prvi put su pokrenuli ovakvu radionicu u želji da pomognu ljudima te im pokažu kako da od starog komada namještaja naprave unikatan komad.

Vesna Malešević, organizator DKC "Incel", kaže da je glavni cilj pokretanja ovakve radionice naučiti ljude kako da ne bacaju stare stvari, jer ono što je staro ne mora da bude i smeće.

"Prije svega želja nam je da ljudima pružimo mogućnost da iskažu i onu svoju drugu stranu, odnosno stranu kreativnosti", kazala je Maleševićeva.

Kako ističe, veliki je broj građana koji su se prijavili, a broj zainteresovanih svakim danom raste.

"Prije dva dana smo krenuli s primanjem prijava, a već je više od 20 prijavljenih kandidata, tako da ćemo najvjerovatnije organizovati dvije radionice, jer je broj zainteresovanih veći od očekivanog", rekla je ona.

Iz DKC "Incel" pozivaju građane koji imaju palete, dijelove namještaja, polomljene stolove koje ne koriste da ih ne bacaju već da ih poklone za njihovu radionicu jer mogu biti obrađeni u originalan i lijep komad namještaja. Broj za zainteresovane je 065/730-343.

Oni još dodaju kako će radionica trajati tokom cijelog marta, a svi zainteresovani mogu da se prijave putem Facebook stranice DKC-Incel.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije