Banja Luka

Od ponedjeljka inicijative za aprilske nagrade

Od ponedjeljka inicijative za aprilske nagrade
Foto: N.N. | Od ponedjeljka inicijative za aprilske nagrade

BANJALUKA - Zainteresovana pravna i fizička lica s područja grada mogu od ponedjeljka da dostave inicijative za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila - Dana grada.

"Javni poziv biće otvoren do 17. februara, a inicijative je potrebno dostaviti Skupštini grada - Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja", saopšteno je iz Gradske uprave.

Odlukom o nagradama i priznanjima ustanovljene su gradske nagrade i priznanja - i to "Ključ grada" s poveljom "Počasni građanin grada Banjaluke", kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja u svim oblastima stvaralaštva, "Zlatni grb grada" za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanje odnosa s drugim gradovima, za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta.

Nagrade i priznanja su i plakete grada za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, kao i za izuzetna humana djela i ispoljenu hrabrost te nagrada grada mladima kao poseban vid priznanja za značajna ostvarenja u svim oblastima života, a uz novčanu nagradu dodjeljuje se i diploma.

Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima.

Inicijative moraju biti obrazložene i s biografijom za fizička lica, odnosno referencama za pravna lica, kao i razlozima koji su uticali na podnošenje inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije