Banja Luka

Od uvođenja neradne nedjelje u Banjaluci i dalje ništa

Od uvođenja neradne nedjelje u Banjaluci i dalje ništa
Foto: N.N. | Od uvođenja neradne nedjelje u Banjaluci i dalje ništa

BANJALUKA - Na 21. sastanku Kolegijuma Skupštine grada, održanom danas, dogovoreno je da će se naredna redovna sjednica Skupštine grada održati 29. juna sa početkom u deset časova.

Nakon glasanja, sa dnevnog reda za narednu redovnu sjednicu skinuto je niz tačaka među kojima se našla i tačka vezana za određivanja radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i drugu djelatnost, poznatija kao "neradna nedjelja". 

Kako je kazao Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada, povučene su i tačke koje se tiču raspodjele suficita za 2021. godinu, te raspodjele neutrošenih namjenskih sredstava iz prethodnih godina, kao i Prijedlog zaključka o prihvatanju Nacrta rebalansa budžeta grada za 2022. godinu. 

Pored ovog skinute su i tačke koje se odnose na set regulacionih planova, kao i prijedlog odluke o odobravanju sredstava subvencije privrednom društvu "Eko toplana".

"Ideja neradne nedjelje je zadovoljavajuća i ja sam njen lični simpatizer i već niz godina se za nju zalažem", kazao je Čudić. 

S tim u vezi ističe da Prijedlog koji je pred njih stavljen nema sve neophodne informacije, te je potrebna detaljnija i opširnija analiza.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, je kazao da sve tačke koje su skinute sa dnevnog reda su one koje su za grad najznačajnije. 

"Skupština grada ne želi da dozvoli bilo kakav ekonomski, društveni, socijalni razvoj našeg grada", kazao je Kresojević. 

Prema njegovim riječima, pitanje subvencija "Eko-toplane" je stavljeno u cilju smanjenja troškova građana, a ova tačka, kao i druge su, kako kaže, skinute zbog nedostatka podataka i informacija. 

Kako ističe, Saša Lazić, odbornik Narodnog pokreta "Banjaluka zove", ideja o neradnoj nedjelji je stara gotovo četiri godine, te svakodnevno od građana dobija pitanja vezano za ovu temu.

"Izgleda da od neradne nedjelje i dalje nema ništa. Situacija je sada takva da se tačke obaraju na Kolegijumu umjesto na Skupštini grada, gdje se trebaju obrazložiti i argumentovati da se ljudima pokaže zašto one ne mogu da budu usvojene", kazao je Lazić. 

Naime, na dnevnom redu sjednice zakazane za 29. jun nalazi se imenovanje članova školskih odbora, više odluka o utvrđovanju naziva odluka, o dodjeli u zakup poslovnih prostora pod posebnim uslovima, izvjeptaj o finansijskom poslovanju Banskog dvora i program rada te ustanove za ovu godinu, izvještaji o prošlogodišnjem poslovanju preduzeća "Čistoća" i DEP-OT".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije