Banja Luka

Odbornici aminovali: Banjalučkim penzionerima 100 KM stiže na račune

Odbornici aminovali: Banjalučkim penzionerima 100 KM stiže na račune
Foto: Nezavisne novine | Odbornici aminovali: Banjalučkim penzionerima 100 KM stiže na račune

BANJALUKA - Odbornici Skupštine grada Banjaluka, danas su na vanrednoj sjednici jednoglasno usvojili odluku o preraspodjeli budžetskih sredstava, čime su se stekli uslovi za isplatu jednokratne podrške penzionerima u iznosu od 100 KM koji će leći direktno na njihove račune, a ne na račun "Elektroprivrede".

Kako je kazao gradonačelnik Draško Stanivuković, na ovaj način će svaki penzioner moći sam da odluči kako da utroši svoj novac.

Sa druge strane Dragoslav Topić, odbornik SNSD-a se pita zašto ova odluka nije usvojena ranije, ako su ispunjeni svi uslovi.

"Ako je ovu odluka bila spremna i prije nekoliko mjeseci zašto je nismo donijeli u maju ili junu prošle godine", kaže Topić.

Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a kazao je da je saglasan da se novac isplaćuje direktno na račune penzionerima, ali ističe da se i ostale subvencije, kao javni prevoz i subvencije za udžbenike mogu ići takođe direktno na račune.

Kako dodaje, ova odluka nije nova ideja, te navodi da je Vlada Republike Srpske u par navrata isplaćivala jednokratne novčane pomoći, kako penzionerima tako i mladima.

Podsjećamo da je u vezi sa isplatom jednokratne novčane podrške, gradonačelnik protekle sedmice potpisao sporazum sa Udruženjem penzionera grada, kada je najavio da će novčana podrška biti isplaćena 6. februara.

"Preko 41.000 penzionera dobiće po 100 KM. Njih 11.000 koji nemaju račune u banci, sredstva će im stići putem Pošte Srpske", kazao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije