Banja Luka

Odbornici riješili pitanje radnika preduzeća Akvana

Odbornici riješili pitanje radnika preduzeća Akvana
Foto: Arhiva | Odbornici riješili pitanje radnika preduzeća Akvana

BANJALUKA - Nakon 17. završena je 18. vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluke, odbornici su podržali sve četiri tačke koje su se našle na dnevnom redu.

Komentarišući današnje dvije vanredne sjednice, gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je kako je, uprkos turbulentom danu, izuzetno zadovoljan današnjim sjednicama, na kojima su usvojene bitne odluke.

“Dio odbornika, okupljenih oko neke nerazumne ideje, a to je da se ne podrže pitanja rješavanje radnika preduzeća „Akvana“ na kraju su pristali i da se to pitanje riješi. Dakle, važno je reći da smo riješili pitanje radnika ovog preduzeća i da će imati plaćene sve poreze i doprinose, da će imati riješeno zdravstveno osiguranje. Moći će da se pripremaju za nadolazeću ljetnu sezonu, a nastavićemo i da uređujemo naš Gradski olimpijski bazen, da uređujemo naše preduzeće”, kazao je Stanivuković.

Poručio je kako su na današnjoj sjednici podršku odbornika dobili i program za sport, te kalendari kulturnih i turističkih manifestacija.

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada, poručio je kako je takođe zadovoljan današnjim danom, u kojem su održane dvije bitne sjednice, a na kojima su usvojene bitne odluke.

“Danas smo odradili dvije vanredne sjednice. Usvojili smo nagrade i priznanja, odnosno izabrali sve one ljude koji će na Dan grada dobiti nagrade. Usaglasili smo se oko svega toga i drago mi je da nagrade idu prema ljudima koji su te nagrade i zaslužili. Dodatno, van snage je stavljena i odluka o dodjeli zemljišta za obavljanje pogrebne djelatnosti na lokaciji u naselju Petrićevac. Usvojili smo i prijedlog programa razvoja sporta, što je takođe jedan važan dokument”, kazao je Ninković.

Dodao je i to kako je 18. sjednica Skupštine Grada značajna, jer je riješeno pitanje preduzeća „Akvana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije