Banja Luka

Odjeljenje za saobraćaj i puteve: Za održavanje saobraćajnica 400.000 maraka

Odjeljenje za saobraćaj i puteve: Za održavanje saobraćajnica 400.000 maraka
Foto: N.N. | Odjeljenje za saobraćaj i puteve: Za održavanje saobraćajnica 400.000 maraka

BANJALUKA - Programom zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu za održavanje gradskih asfaltnih i makadamskih saobraćajnica namijenjeno je oko 400.000 KM iz budžeta grada.

"Za sanaciju udarnih rupa na kolovozu asfalt-betonom i bitošljunkom, te ručnu i mašinsku ugradnju asfalta za izradu novih slojeva kraćih dionica u sklopu redovnog održavanja, sanacije slabonosive kolovozne konstrukcije, prefabrikovanih betonskih elemenata i betonskih propusta izdvaja se 225.000 KM", navodi se u Programu zajedničke komunalne potrošnje za Odjeljenje za saobraćaj i puteve.

Planirani su sanacija donjeg stroja kolovozne konstrukcije hladnom asfaltnom masom, sječenje šiblja i rastinja u pojasu saobraćajnica, sanacija betonske galanterije, te sanacija rampi za invalide.

"Takođe, planirani su mašinsko fugovanje uzdužnih i poprečnih pukotina na asfaltnom zastoru, izgradnja potpornih zidova, postavljanje odbojnih ograda, sanacija pješačkih površina od granitnih ploča, za šta će biti izdvojeno 120.000 KM. Za sanaciju objekata za odvodnju planirano je 30.000 KM", dodaje se u programu.

Ističe se da je za sanaciju makadamskog kolovoza sa planiranjem i valjanjem postojeće podloge, te nabavku i ugradnju kamenog materijala sa valjanjem do potrebne zbijenosti izdvojeno 10.000 KM.

"Za sanaciju objekata za odvodnju makadamskih saobraćajnica kao što su odvodni kanali, propusti i kanalske rešetke izdvojeno je 5.000 KM, za zemljane radove 5.000 KM, dok je za sanaciju AB potpornih zidova i izradu novih potpornih konstrukcija izdvojeno takođe 5.000 KM", navodi se u Programu zajedničke komunalne potrošnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije