Banja Luka

Odluka o neradnoj nedjelji ponovo na banjalučkoj Skupštini

Odluka o neradnoj nedjelji ponovo na banjalučkoj Skupštini
Foto: Ilustracija/Arhiva | Odluka o neradnoj nedjelji ponovo na banjalučkoj Skupštini

BANJALUKA - Iako je skupštinski Kolegijum 3. juna sa dnevnog reda skinuo odluku o neradnoj nedjelji, gradonačelnik Draško Stanivuković navodi da je pripremio odluku o neradnoj nedjelji te da ju je uputio u skupštinsku proceduru i da je sada sve na Skupštini grada.

"Kao gradonačelnik održao sam svoju riječ, pripremio odluku i predložio je Skupštini grada, koja to prolongira već dva puta. Opet ćemo predložiti, odnosno staviti odluku na sjednicu Kolegijuma, koju oni uporno odbijaju", rekao je Stanivuković.

Kako je naglasio, više od 60 odsto žena radi u trgovinama i upravo za njih će biti značajno da imaju nedjelju kao slobodan dan, što i predviđa odluka.

"Ovo je značajna tema i ne prihvatamo nikakve izgovore za njeno odbijanje. Pozivam odbornike da odluku o neradnoj nedjelji usvoje na junskoj sjednici. Ako je ne usvoje, spreman sam pozvati trgovce na proteste ispred onih političkih organizacija i odbornika koji takvo nešto ne prihvataju", rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, krajem maja Stanivuković je uputio u skupštinsku proceduru odluku o neradnoj nedjelji, za koju je javnost već iskazala veliku podršku.

Skupštinski Kolegijum na sjednici 3. juna skinuo je ovu tačku sa dnevnog reda naredne sjednice Skupštine grada, koja je zakazana za 16. jun.

Stanivuković je zatražio novu sjednicu Kolegijuma sa namjerom da se ova tačka uvrsti na dnevni red junske sjednice, ali Skupština još nije zakazala novu sjednicu Kolegijuma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije