Banja Luka

Pratite nas na Google news

Odobrena sredstva za saniranje zagađenja piralenom u "Incelu"

Odobrena sredstva za saniranje zagađenja piralenom u "Incelu"
Foto: Arhiva | Odobrena sredstva za saniranje zagađenja piralenom u "Incelu"
Bojana Živanić

BANJALUKA - Za saniranje industrijskog otpada u "Incelu" biće preusmjereno 600.000 dolara iz projekta za koji sredstva obezbjeđuje švedska vlada putem svoje razvojne agencije SIDA, potvrdio je "Nezavisnim" Mirko Šarović, ministar ekonomskih poslova i spoljne trgovine BiH..

"Toliko je moguće u ovom trenutku, ali će sigurno biti korisno. Ukupna vrijdnost projekta je pet miliona dolara, a sada bi jedan dio preusmjerili na rješavanje industrijskog otpada u "Incelu", istakao je Šarović.

Naime, kako je rečeno Šarović je dao saglasnost za preusmjeravanje sredstava za hitno saniranje zagađeno područja u "Incelu", a tačan naziv projekta iz kojeg će sredstva biti preusmjerena je "Ekološki prihvatljivo upravljanje postojanim organskim zagađujućim materijama (POPs) u industrijskom i sektoru upravljanja otpadom".

Podsjećanja radi, u "Incelu" su prije par mjeseci otkrivene  određene količine piralena, a zvanični rezultati analize o nivou zagađenosti na ovom području još uvijek se čekaju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije