Banja Luka

Pratite nas na Google news

Odobrene prve subvencije za kamatu na kredite

Odobrene prve subvencije za kamatu na kredite
Foto: N.N. | Odobrene prve subvencije za kamatu na kredite
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - U okviru linije podrške preduzećima pogođenim pandemijom virusa korona odobrene su prve subvencije iznosa redovne kamate na kredite koje su podigli poslovni subjekti kako bi ponovo pokrenuli poslovnu aktivnost.

U Odjeljenju za privredu su potvrdili da su na ime subvencije iznosa redovne kamate poslovnim subjektima do sada zaprimili 36 zahtjeva, od kojih 12 poslovnih subjekata ispunjava uslove javnog poziva.

"Grad plaća cjelokupan iznos kamate ukoliko je kamatna stopa do 3,5 odsto na ugovoreni iznos kredita. Prema javnom pozivu, pravo na subvenciju kamatne stope imaju poslovni subjekti za podignut kredit nakon 12. aprila ove godine, a čija je namjena finansiranje obrtnih ili osnovnih sredstava, za likvidnost ili za refinansiranje kredita po navedenim osnovama. Iznos ovog kredita ne može biti veći od 50.000 KM, s rokom otplate kredita koji nije duži od tri godine", objasnili su u Odjeljenju.

Javni poziv za subvencije iznosa redovne kamate na kredite otvoren je do 31. decembra ove godine, a krajem svakog mjeseca će se razmatrati novopristigle prijave.

Lista o dodjeli subvencija biće objavljena na sajtu grada.

Gradska uprava je, kako bi ublažila krizu izazvanu epidemiološkom situacijom zbog virusa korona, donijela set mjera za podršku poslovnim subjektima kojima je zabranjen ili ograničen rad.

"Do sada se najviše poslovnih subjekata prijavilo za subvencije komunalne takse za isticanje poslovnog imena, te je do danas njih 1.889 i dobilo ovu podršku ukupne vrijednosti oko 225.000 KM", zaključili su u resornom odjeljenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije