Banja Luka

Odobreno više 1.300 zahtjeva za sufinansiranje djece u vrtićima

Odobreno više 1.300 zahtjeva za sufinansiranje djece u vrtićima
Foto: Arhiva Nezavisne novine | Odobreno više 1.300 zahtjeva za sufinansiranje djece u vrtićima

BANJALUKA: Odjeljenje za društvene djelatnosti svakodnevno radi na obradi pristiglih zahtjeva za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi.

"U kontinuitetu obrađujemo zahtjeve, ukoliko je potrebno traži se dopuna dokumentacije, izrađuju se rješenja i nakon toga slijedi uplata sredstava roditeljima prema prispjeću zahtjeva", navode iz resornog odjeljenja, dodajući da je dosad pozitivno riješeno više od 1.300 zahtjeva.

Prema njihovim riječima,  sredstva za sufinansiranje troškova boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi uplaćuju se direktno na račun podnosioca zahtjeva, tj. roditelja, staratelja ili hranitelja.

Naime, predaja zahtjeva za isplatu novčane podrške počela je krajem aprila, a roditelji zahtjev mogu predati u Gradskoj upravi  u prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter jedan ili dva.

Uz popunjen zahtjev, koji roditelji mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije ili sa sajta grada, potrebno je priložiti uvjerenje o prebivalištu za podnosioca zahtjeva, kopiju kartice tekućeg računa, potvrda da dijete ne može da se upiše pripadajućem vrtiću po mjestu stanovanja u JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje zbog nedovoljnog kapaciteta i ugovor s privatnom predškolskom ustanovom s teritorije grada.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije