Banja Luka

Pratite nas na Google news

Odronio se spomenik na Banj brdu

Odronio se spomenik na Banj brdu
Foto: Ilustracija | Odronio se spomenik na Banj brdu
N.N.

BANJALUKA - Spomenik palim Krajišnicima NOB-a na Banj brdu u Banjaluci ponovo se odronio, a na sreću niko nije povrijeđen prilikom otpadanja betona.

Beton na nekoliko mjesta na spomeniku otkinuo se i spao na pješački prolaz pored građevine.

Na spomeniku su postavljena upozorenja da je zabranjeno penjanje na građevinu upravo zbog mogućnosti urušavanja, ali i pored toga neki nesavjesni građani se penju na nju da bi se fotografisali.

Ovo je drugi put da je spomenik oštećen u posljednjih mjesec dana.

Olujno nevrijeme koje je polovinom decembra zahvatilo najveći grad Republike Srpske tada je oštetilo zdanje, zbog čega su nadležne službe izdale upozorenje da se izbjegava taj dio šetališta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije