Banja Luka

Održana donatorska modna revija "Srpska svadba" (FOTO)

Održana donatorska modna revija "Srpska svadba" (FOTO)
Foto: Velibor Tripić | Održana donatorska modna revija "Srpska svadba"

BANJALUKA - Večeras je održana donatorska modna revija "Srpska svadba" u Kulturnom centru Banski dvor, gdje je Fondacija "Srpska kuća" predstavila kreacije kolekcije za vjencanje.

Prema riječima osnivača ove Fondacije, kreacije su formirali uz pomoć donacija i poklona prijatelja i saradnika, a na događaju je prisustvovao veliki broj zvanica iz političkog i javnog života Republike Srpske.

"Svečane haljine i odijela biće donirani JU Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja 'Rada Vranješevic' i JU 'Srednjoškolskom centru' Banjaluka, dok će vjenčanice biti uručene Gradskoj upravi za potrebe manifestacije kolektivnog vjenčanja", kazala je Jelena Trninić Milićević, jedna od organizatora ove fondacije.

Dodaje da su svi jako uzbuđeni, zadovoljni i ponosni.

"Sve pozitivne emocije su ovdje, a posebno što će uskoro porodica Savić iz Banjaluke dobiti kuću", kazala je ona.

Prema riječima Mirne Savić Banjac, savjetnice gradonačelnika, Gradska uprava pruža podršku svima kojima je potrebna pomoć, pa je tako podržala i ovaj događaj.

Darijana Kecman, direktor doma "Rada Vranješević" potvrdila je da će haljine i odijela biti dodjeljeni korisnicima doma kako bi imali adekvatnu odjeću za maturu.

"Trenutno imamo sedam maturanata", kazala je ona.

Nemanja Knežević, direktor ansambla "Veselin Masleša" istakao je da su se trudili prenijeti tradiciju na jedan moderan način.

"Pozitivno smo iznenađeni samom organizacijom i imali smo večeras mnogo toga pokazati, a naročito nošnje stare preko 100 godina", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije