Banja Luka

Pratite nas na Google news

Održana revija "Prepoznaj ženu u meni" (FOTO)

Održana revija "Prepoznaj ženu u meni" (FOTO)
Održana revija "Prepoznaj ženu u meni" (FOTO)
Marija Gajić, FOTO: A. Čavić

BANJALUKA - Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke otvorio je večeras Jedinstvenu modnu reviju pod nazivom "Prepoznaj ženu u meni" koja se održala u Muzeju savremene umjetnosti . Ovoj posebnoj reviji, koja je u fokus stavila 26 žena koje su nosile modne kreacije, prisustvovali su brojne institucije, kompanije i pojedinci.

Radojičić je izjavio kako mu je jako drago sto se i Banjaluka večeras prikljucila mnogim gradovima koji obilježavaju 3. decembar, Međunarodni dan lica sa invaliditetom.

"Ovo je modna revija u kojoj 20-ak naših dama među kojima su i osobe sa indvalitetom i osobe bez indvaliditeta zajedno učestvuju u jednoj reviji ljepote i šarma i svaka od nje je sprecifična i šarmantna na svoji način, a sve zajedno prestavljaju žensku ljepotu", naglasio je Radojičić.

Istakao je još i da naš ovaj događaj posjeća da obratimo pažnju na položaj lica sa indvaliditetom i na njihovu uključenost u sve društvene tokove.

Tanja Mandić Đokić iz udruženja "Nika"  izjavila je da su svi naporno radili na pripremi ovog događaja i što se njih tiče ova revija je finale godine.

"Pažnju usmjeravamo na žene sa indvalitetom i pokazujemo da se ljepota i jedinstvo krije u različitosti", rekla je Mandić Đokić.   Istakla je još da je poruka ove revije da se iza svake žene krije priča i da svaka žena ima potecijala.

Snežana Kutlešić-Stević, odbornica Skupstine grada i jedna od organizatorica ove revije naglasila je da je na reviji učestvovalo 26. žena, žena sa indvalitetom i žena iz javnog života.

"Moram reći da smo dobro prihvaćene u čitavoj okolini i cijela lokalna zajednica je pokazala veliki interes da bude večeras sa nama i da podrže našu reviju. Željeli smo da pokažemo da koliko god smo različite mi smo u stvari jednake i da žene sa indvalitetom nisu žene sa posebnim potrebama već imaju iste potrebe kao i mi", pojasnila je ona.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije