Banja Luka

Održana tradicionalna manifestacija: Nanbudo centar proslavio 20. rođendan

Održana tradicionalna manifestacija: Nanbudo centar proslavio 20. rođendan
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Održana tradicionalna manifestacija: Nanbudo centar proslavio 20. rođendan

BANJALUKA - Nanbudo centar u Banjaluci obilježio je 20 godina postojanja prigodnim programom i tradicionalnom manifestacijom "Veče Nanbudo sporta i japanske kulture".

Miroslav Matić iz Nanbudo centra zahvalio se svim prisutnim na dolasku, te je dodao da mu je žao što ove godine njihovi prijatelji iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Španije, Francuske i Italije nisu bili u mogućnosti da dođu na ovu tradicionalnu manifestaciju.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je prisustvovao obilježavanju 20 godina postojanja ovog centra, čestitao je organizatorima jubilej.

"Od japanskog naroda, ali i iz njihove kulture i tradicije možemo mnogo učiti. Oni su narod kojem su čast i poštenje iznad svega, ali i smisao života. Japan nam decenijama pruža veliku podršku, gdje se posebno ističu donacije za 'Dom zdravlja', te donacije za obnove i izgradnje osnovnih škola na teritoriji grada Banjaluka", kazao je Stanivuković.

Ovom događaju prisustvovali su i predstavnici ambasade Japana u BiH, a organizatori su posjetiocima pokušali da približe kulturu Japana, te je upriličena izložba origamija, maketa japanskih građevina, tradicionalni japanski ples, japanska muzika, a prikazani su elementi tradicionalne japanske vještine i sporta Kenido, kao i tehnike nanbudo sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije