Banja Luka

Održana treća turistička regata

Održana treća turistička regata
Foto: N.N. | Održana treća turistička regata
Bojana Kljajić

BANJALUKA - Treća turistička regata odrzana je danas na dionici od Krupe na Vrbasu do Karanovca, u organizaciji RK "Kanjon".

Aleksandar Pastir , predsjednik RK "Kanjon" rekao je da se ova regata zavrsila sigurno što je i bio njen cilj.

"Rafting nije samo odlazak na rijeku, već je i bezbjednost veoma bitna, i to smo htjeli da pokazemo ljudima", rekao je Pastir.

Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku istakao je da je ova regata podrzana od strane grada Banjaluka, te da je cilj da se kroz rafting i slične manifestacije promovise grad i turizam.

Turistička regata je dio aktivnosti koju realiziramo u okviru Inicijative „Čist Vrbas“ i u duhu je Povelje za Čist Vrbas, koju su u maju 2013. godine u Donjem Vakufu osim gradonačelnika i načelnika lokalnih zajednica u slivu Vrbasa potpisali predstavnici resornih ministarstava oba entiteta, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost Republike Srpske te partneri projekta: kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) i Vlada Japana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije