Banja Luka

Pratite nas na Google news

Izložba u Banjaluci: Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Izložba u Banjaluci: Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani
Foto: Velibor Tripić | Održana zanimljiva izložba u Banjaluci: Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole "Jovan Cvijić" u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.

Ova izložba tradicionalno se organizuje u ovoj školi povodom Međunarodnog dana hrane, 16. oktobra.

Na ovoj zanimljivoj izložbi pokazane su sjajne ideje i kreativnost mališana u podizanju svijesti o tome koliko je značajna zdrava ishrana.

Mila Čudić-Nikić, direktorica OŠ "Jovan Cvijić", rekla je da je veoma značajno da se prikaže razlika koliko zdrava hrana pomaže djeci u pravilnom rastu i razvoju.

"Naša djeca su pokazala šta oni najviše vole, bila su vrijedna i kreativna i uz malu pomoć roditelja napravili su ovu sjajnu izložbu", kazala je Čudić-Nikićeva.

Filip Kosić, učenik petog razreda ove škole, rekao je da su predstavili zdravu hranu na izložbi za koju su se spremali oko 15 dana.

"Napravili smo i životinje od hrane, panj, posude od bundeva, mafine, kukuruz. Neki su uspjeli sami da naprave, ali su nam malo i roditelji pomagali", priča nam Filip.

Milana Batar, Filipova drugarica iz razreda, istakla je da su zdravu hranu za posjetioce pravili uz puno truda i da su uspjeli sve napraviti onako kako su zamislili.

"Shvatili smo koliko je zdrava hrana značajna za razvoj djece. Kako smo se pripremali za izložbu, puno smo i naučili o tome", rekla je Milana.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije