Banja Luka

Pratite nas na Google news

Izložba u Banjaluci: Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Izložba u Banjaluci: Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani
Foto: Velibor Tripić | Održana zanimljiva izložba u Banjaluci: Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole "Jovan Cvijić" u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.

Ova izložba tradicionalno se organizuje u ovoj školi povodom Međunarodnog dana hrane, 16. oktobra.

Na ovoj zanimljivoj izložbi pokazane su sjajne ideje i kreativnost mališana u podizanju svijesti o tome koliko je značajna zdrava ishrana.

Mila Čudić-Nikić, direktorica OŠ "Jovan Cvijić", rekla je da je veoma značajno da se prikaže razlika koliko zdrava hrana pomaže djeci u pravilnom rastu i razvoju.

"Naša djeca su pokazala šta oni najviše vole, bila su vrijedna i kreativna i uz malu pomoć roditelja napravili su ovu sjajnu izložbu", kazala je Čudić-Nikićeva.

Filip Kosić, učenik petog razreda ove škole, rekao je da su predstavili zdravu hranu na izložbi za koju su se spremali oko 15 dana.

"Napravili smo i životinje od hrane, panj, posude od bundeva, mafine, kukuruz. Neki su uspjeli sami da naprave, ali su nam malo i roditelji pomagali", priča nam Filip.

Milana Batar, Filipova drugarica iz razreda, istakla je da su zdravu hranu za posjetioce pravili uz puno truda i da su uspjeli sve napraviti onako kako su zamislili.

"Shvatili smo koliko je zdrava hrana značajna za razvoj djece. Kako smo se pripremali za izložbu, puno smo i naučili o tome", rekla je Milana.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Posao u Njemačkoj: Dođite na intervju i zaposlite se na aerodromu Minhen

Marketing tim / 14.12.2019 00:01

Želite raditi u najuzbudljivijem radnom okruženju za jedinstvenog poslodavca? Govorite njemački jezik i oduševljava Vas zračni saobraćaj? Idealna prilika za Vas!

Aerodrom Minhen jedan je od najuspješnijih aerodroma na svijetu, a zapošljava preko 9.600 zaposlenika. Njegova podružnica AeroGround Flughafen München GmbH vodeća je kompanija za pružanje usluga prizemnog rukovanja na minhenskom aerodromu i osigurava nesmetano rukovanje do 500 letova svakog dana. Kompanija je u porastu te traži motivirane i predane kolege koji uživaju raditi u dinamičnom i jedinstvenom radnom okruženju.

Ovu priliku ne smijete propustiti!!!

U saradnji sa portalom Posao.ba, kompanija AeroGround Flughafen München GmbH traži radnike/ce iz BiH na više pozicija u Minhenu. Osim traženih kvalifikacija na određenoj poziciji, potrebno je poznavanje njemačkog jezika na razini B1, certifikat nije potreban. Više informacija o radnim pozicijama možete pogledati ovdje

Pozivamo Vas da nam se pridužite na Danima otvorenih vrata 20. i 21. decembra 2019. godine u hotelu Hills, Ilidža, Sarajevo, sa početkom u 9:00 sati, obezbjeđen prevoz za druge gradove!

Obavite intervju i budite korak bliže poslu u Njemačkoj!

Na Danima otvorenih vrata imati ćete priliku upoznati se sa kulturom kompanije kroz prezentacije i iskustva uposlenika/ca te ćete imati i priliku dodatno se informisati o otvorenim radnim pozicijama. Prezentacije kompanije održati će se u terminima: 09:00, 11:00, 13:00 i 16:00 sati. Nakon prezentacije, zainteresovani kandidati će obaviti razgovor sa predstavnicima kompanije, te će na licu mjesta moći aplicirati na željenu radnu poziciju.

Organizovan prevoz!

U slučaju dovoljnog broja zainteresovanih kandidata biti će organizovan besplatan prevoz. Polazak je planiran iz gradova: Tuzla, Mostar i Banja Luka u subotu u jutarnjim satima, 21.12.2019. godine. Obavezno je ispuniti prijavni obrazac do 18.12. 2019. godine obzirom da je broj mjesta ograničen.  Više informacija o prevozu biti će objavljeno 19.12.2019. godine na facebook stranici posao.ba

Za više informacija budite slobodni da nas kontaktirate na info@posao.ba 

Najčitanije