Banja Luka

Održano kolektivno krštenje pet mališana u Banjaluci

Održano kolektivno krštenje pet mališana u Banjaluci
Foto: N.N. | Održano kolektivno krštenje pet mališana u Banjaluci

BANJALUKA - U hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci danas je održano kolektivno krštenje petoro mališana iz Udruženja porodica sa četvoro i više djece "4+".

Kolektivno krštenje organizovalo je Udruženje "4+" povodom Međunarodnog dana porodice.

Jovan Radovanović, predsjednik tog udruženja, rekao je da je juče trebalo da bude kršteno 12 mališana, ali da je zbog problema s poplavama i lošim vremenom kršteno njih petoro.

"Ovo je 11. kolektivno krštenje djece članova našeg udruženja, a neke porodice nisu mogle doći jer su poplavljene i zatečene ovom situacijom", kazao je Radovanović.

Dodao je da će ostalih sedam mališana biti kršteno u narednom periodu.

"Djeca su imala svoje kumove, a nekad se desi da i ja budem kum na kolektivnom krštenju, što za mene predstavlja veliku privilegiju i čast", naglasio je Radovanović i dodao da je proteklih godina kršteno oko 150 djece.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava podržavala je ovaj događaj, obezbijeđeni su zlatni lančići za svu krštenu djecu, a organizovan je i ručak za djecu, kumove i sve goste.

"Ove godine među djecom koju smo krstili nismo imali nijedne blizance, ali se nadamo da će biti narednih godina. Poslije ceremonije organizovano je slavlje uz ručak u sali crkvi Svete trojice", dodao je Radovanović.

Članovi Udruženja "4+" imaju besplatan boravak u vrtićima, dobijaju stipendiju tokom školovanja bez obzira na materijalni status porodice  i pomoć kroz kupovinu udžbenika za djecu iz socijalno ugroženih porodica, a grad finansira i dio tekućih troškova rada Udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije