Banja Luka

Odzvonilo trećoj smjeni u OŠ "Branko Radičević"

Odzvonilo trećoj smjeni u OŠ "Branko Radičević"
Foto: N.N. | Odzvonilo trećoj smjeni u OŠ "Branko Radičević"

BANJALUKA - Učenici najbrojnije škole u RS, Osnovne škole "Branko Radičević" na Starčevici, od početka nove školske godine više neće pohađati nastavu u tri smjene, kako je do sada bio slučaj.

Krajem ove sedmice trebalo bi da bude završena izgradnja osam učionica, čime će biti riješen jedan od najvećih problema s kojim se ova škola do sada suočavala.

Darija Mićić, direktor OŠ "Branko Radičević", kazala je da slijedi priprema dokumentacije za tehnički prijem dograđenog dijela škole.

"Sada slijede administrativni dio i tenderska procedura za nabavku namještaja. Do 1. jula očekujemo da ćemo dobiti rješenje od Ministarstva prosvjete i kulture RS da možemo raspisati tender", rekla je Mićićeva.

Istakla je da će u septembru ovu školu pohađati oko 1.800 učenika, raspoređenih u 71 odjeljenje, što je za dva odjeljenja više u odnosu na prethodnu školsku godinu.

"Ovo je veliko rasterećenje nastave, posebno za djecu koja više neće smjenu završavati u 19.30", kazala je Mićićeva.

Naime, u ovoj školi, jednoj od najvećih u RS, nastava za učenike od drugog do petog razreda do sada se odvijala u tri smjene, gdje je treća smjena počinjala u 15 časova i 10 minuta, a završavala u 19 časova i 30 minuta.

Biljana N., majka učenika koji pohađa ovu školu, rekla je da s radošću čeka početak nove školske godine u septembru jer će djeca napokon ići u dvije smjene.

Vlada RS obezbijedila je 1.399.478 KM za dogradnju ove škole, a ugovor o građenju zaključen je prošle godine između Ministarstva prosvjete i kulture RS, Republičke direkcije za obnovu i izgradnju i izvođača radova "Građenje" d.o.o. Istočno Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije