Banja Luka

Pratite nas na Google news

Opremljen dograđeni prostor u OŠ "Branko Radičević"

Opremljen dograđeni prostor u OŠ "Branko Radičević"
Foto: N.N. | Opremljen dograđeni prostor u OŠ "Branko Radičević"
Nemanja Vukojević

Dodatnih osam učionica koje su nedavno izgrađene u sklopu Osnovne škole "Branko Radičević" na Starčevici opremljene su i spremne za početak nove školske godine, potvrdila je "Nezavisnim" Darija Mićić, direktorica ove škole.

Prema njenim riječima, konačno je riješen dugogodišnji problem te đaci više neće morati da pohađaju nastavu u tri smjene, što je posljednih godina bio slučaj.

"Završeni su svi radovi na opremanju, a svečano otvaranje je planirano za 30. avgust u 10 časova, tako da je sve spremno za početak nove školske godine, koja počinje 2. septembra", kazala je Mićićeva.

Tako će najzad biti riješen problem s organizacijom nastave u jednoj od najopterećenijih škola u RS, a kako je Mićićeva istakla, ovo će mnogo značiti, kako učenicima, tako i nastavnicima te će se nastava sada izvoditi u dvije smjene.

"Škola je sada dosta rasterećenija i bolji su uslovi za sve, a učionice će koristiti ukupno 16 odjeljenja koja broje između 25 i 30 učenika, i to osam u jednoj smjeni, a osam u drugoj", dodala je Mićićeva.

Škola je ovom dogradnjom dobila savremene učionice i dobre uslove za rad, pa će sada više od 1.800 đaka pohađati ovu obrazovnu ustanovu raspoređeno u 71 odjeljenje, što je za dva više od dosadašnjih 69.

Za dogradnju i opremanje OŠ "Branko Radičević" na Starčevici Vlada RS izdvojila je oko 1,39 miliona KM.

U Gradskoj upravi su podsjetili da se tokom ljetnog raspusta aktivno radi na sanaciji i obnovi ukupno 16 gradskih i prigradskih škola, u okviru velikog plana vrijednog 600.000 KM.

Plan sanacije i obnove gradskih i prigradskih škola pokrenut je prošle godine, kad su veći ili manji radovi izvedeni u 26 osnovnih i srednjih škola, za šta je izdvojeno 1,9 miliona KM.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije