Hronika

Optužen da je silovao kćerku pa joj dao 20 KM

Optužen da je silovao kćerku pa joj dao 20 KM
Foto: N.N. | Optužen da je silovao kćerku pa joj dao 20 KM

VISOKO - Kantonalno tužilaštvo Zeničkodobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv T.A. iz Visokog, kojom ga tereti za silovanje kćerke, koje se desilo početkom ove godine u njihovoj kući.

Nakon silovanja, kako se navodi u optužnici, kćerki je dao 20 KM i zaprijetio joj da o toj monstruoznosti ne smije ništa reći, jer će je istjerati iz kuće i oboje će imati probleme.

Visočanina terete za krivično djelo silovanje u sticaju sa krivičnim djelom rodoskrnavljenje, a optužnicu je u cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Visokom.

Prema optužnici, ovaj gnusni čin desio se u kasnim večernjim satima u noći sa 14. na 15. februar ove godine, u kući u kojoj optuženi inače stanuje zajedno sa svojom suprugom i kćerkom.

Sve se desilo kada je njegova supruga spavala u dnevnom boravku, dok su u drugoj sobi spavali optuženi i njegova kćerka.

Kako se navodi u optužnici, sa kćerke je pokušao strgnuti prekrivač.

U optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničkodobojskog kantona detaljno je opisano na koji način se desio ovaj monstruozni čin.

Kćerka je u jednom momentu uspjela da oslobodi ruke i odgurne oca od sebe, ali tu nije bio kraj monstruoznosti.

"Nakon toga je on odmah ustao, navukao hlače i vratio se na kauč na kojem inače spava, a potom joj ponovo prišao", navodi se u optužnici.

Tada joj je, kako stoji u optužnici, otac ponovo prišao pa potom zadovoljio svoje potrebe pored kćerke, a zatim joj dao 20 KM i zaprijetio da o tome što se desilo ne smije nikome govoriti.

"Zaprijetio joj je da će je istjerati iz kuće i imaće probleme i ona i on", navodi se u optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničkodobojskog kantona.

Trete ga da je počinio krivično djelo silovanje iz člana 203, stav 1. i rodoskrnavljenje iz člana 213, stav 1, sve u vezi sa članom 54. KZ FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije