Banja Luka

Organizovan šahovski turnir za lica sa invaliditetom

Organizovan šahovski turnir za lica sa invaliditetom
Foto: Anja Vidić | Organizovan šahovski turnir za lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Proslava Dana grada nastavlja se iz dana u dan, a ovog puta praznična atmosfera i takmičarski duh zavladali su u prostorijama Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica.

Gradski odbor udruženja invalida Banjaluke je povodom Dana Grada organizovao Ekipni šahovski turnir za lica sa invaliditetom "Banjaluka – 2024", a koji podržava Grad Banjaluka.

Ovaj šahovski turnir održan je u Specijalnoj biblioteci za slijepa i slabovida lica Republike Srpske.

Prema riječima Radovana Ristića, izvršnog direktora Udruženja distrofičara regije Banjaluka, ovo je već tradicionalni četvrti turnir.

"Veliki broj učesnika aktivan je u šahu, te nije bilo posebnih priprema za ovaj turnir. Oni svakodnevno igraju šah i učestvuju na turnirima", rekao je on, te dodao da je ovaj turnir značajan za njih jer na ovaj način i oni učestvuju u proslavi Dana grada.

"Cilj je da se članovi druže, i razmjenjuju iskustva, iznose svoje probleme, sugestije oko rješavanja raznih problema i još mnogo toga",  rekao je Ristić, te dodao da ih na kraju turnira svake godine, pa tako i ove posjete predstavnici Gradske uprave kako bi podržali članove udruženja i istakli planove za naredni period.

Radomir Radanović, sekretar Gradske organizacije slijepih, istakao je da je u sklopu manifestacije obilježavanja Dana grada, Gradska organizacija slijepih za svoje prijatelje i goste pripremila kraći kulturno-zabavni program

"U kulturno-zabavnom programu će učestvovati naši članovi, a taj program je ujedno i dio projekta "Zajednica i mi zajedno", koji finansira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine", rekao je on.

Nemanja Šipka, međunarodni šahovski sudija, istakao je da već tradicionalno, po četvrti put, sa udruženjem Gradske organizacije slijepih, organizuje ekipni šahovski turnir.

"Ovdje se vode uvijek jako velike borbe, a među takmičarima imamo i  učesnike koji su nastupali u mnogo međunarodnih turnira, koji su vrhunski šahisti, tako da je kvalitet ovog takmičenja na velikom nivou", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije