Banja Luka

Osobe s invaliditetom lakše do dokumenata

Osobe s invaliditetom lakše do dokumenata
Foto: Jelena Đurđević | Osobe s invaliditetom lakše do dokumenata

BANJALUKA - Osobama s ograničenim tjelesnim sposobnostima znatno je olakšan pristup Uslužnom centru Gradske uprave Banjaluka u Boriku, Kancelariji za pravnu pomoć i mjesnoj zajednici u tom naselju nakon što su, zahvaljujući donaciji kompanije "M:tel", instalirane rampe za osobe s invaliditetom.

Osobe s invaliditetom do sada su imale problem prilikom izdavanja i preuzimanja dokumenata, jer su morale čekati ispred objekta da im se obrati neko od radnika, te da ih usluži.

"Rampe koje su postavljene na ulaze u ove tri kancelarije nam mnogo znače jer nam je sada olakšano obavljanje svakodnevih poslova", rekao je Radenko Stjepanović, jedan od predstavnika udruženja osoba s invaliditetom.

Dodao je da se sada osjećaju ravnopravno s drugim građanima.

Jelena Maksimović, portparol kompanije "M:tel", kazala je da njihova kompanija posvećuje veliku pažnju društveno odgovornim projektima, posebno osjetljivim grupama, te da im posebno zadovoljstvo predstavlja učešće u ovakvim akcijama.

"Saradnja s gradom Banjaluka na nizu projekata nam je stvorila zadovoljstvo da možemo da pomognemo i u realizaciji još jednog korisnog projekta", rekla je Maksimovićeva.

Snežana Kutlešić-Stević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i jedan od inicijatora ove akcije, kazala je da su realizacijom ovog projekta otklonjene  tri arhitektonske barijere.

"Zalažem se za podizanje svijesti o potrebama osoba s invaliditetom, s tim da to nisu nikakve posebne potrebe, već je riječ o normalnim i svakodnevnim životnim potrebama ovih ljudi, a mi smo dužni da im obezbijedimo adekvatan kvalitet života", rekla je Kutlešić-Stevićeva.

Sanja Pavlović, načelnica Odjeljenja za opštu upravu grada Banjaluka, kazala je da su, zahvaljujući donaciji "M:tela", instalirane rampe za  osobe s invaliditetom, te da gradska administracija u kontinuitetu radi na poboljšanju usluga i servisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije