Banja Luka

Otkriven spomenik s imenima 102 poginula borca

Otkriven spomenik s imenima 102 poginula borca
Foto: N.N. | Otkriven spomenik s imenima 102 poginula borca

BANJALUKA - U naselju Starčevica danas je otkriven spomenik na kojem se nalaze imena 102 poginula borca Vojske RS sa područja ove mjesne zajednice.

Spomenik su otkrili zajedno sa dvoje djece poginulih boraca gradonačelnik Igor Radojičić i Milenko Savanović,  ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS.

"Otkrivanjem spomenika na Starčevici grad privodi kraju izgradnju i obnovu spomenika borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u svim većim naseljima. Ovo je posao koji radimo zajedno sa Boračkom organizacijom RS. U prošloj i ovoj godini završili smo nova spomen-obilježja u Zalužanima, Laušu i Dragočaju, a urađena je rekonstrukcija i obnova još desetak spomenika", rekao je Radojičić.

Ministar Savanović je rekao da današnji skup predstavlja poštovanje i neizmjernu zahvalnost prema najboljima među nama, kao i za žrtvu koju su dali.

"Izgradnjom spomenika čuvamo uspomenu na lik i djelo naših boraca i ovo je prostor koji bi trebalo da posjećujemo svi, i stari i mladi", rekao je Goran Rogić, predsjednik Boračke organizacije grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije