Banja Luka

Otvaranje prihvatilišta u Domu "Rada Vranješević" na čekanju

Otvaranje prihvatilišta u Domu "Rada Vranješević" na čekanju
Foto: N.N. | Otvaranje prihvatilišta u Domu "Rada Vranješević" na čekanju

BANJALUKA - Otvaranje prihvatilišta za djecu u skitnji, prema planu transformacije Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja, prolongirano je zbog situacije sa virusom korona, potvrdio je za "Nezavisne" Vladimir Kajkut, v.d. direktora ovog doma.

Kako su ranije rekli iz ovog doma, prihvatilište za djecu u skitnji je trebalo da bude otvoreno krajem marta.

"U ovoj situaciji izazvanoj virusom korona mi smo opredijeljeni da obezbijedimo za štićenike prvenstveno higijenu, kako bi djeca i mladi ostali zaštićeni", naglasio je Kajkut.

Istakao je da su u Domu ispoštovane sve mjere Republičkog štaba za vanredne situacije, te je čitava ustanova dezinfikovana.

"Trenutno ne razmišljamo o otvaranju prihvatilišta za djecu u skitnji dok ne prođe ova situacija i dok se ne smiri stanje uzrokovano virusom korona. Mi smo u postupku obezbjeđivanja sredstava za prihvatilište i vjerujem da ćemo čim se završi krenuti s aktivnostima", pojasnio je Kajkut.

Prema njegovim riječima, nakon što prođe situacija sa virusom korona, oni će najkasnije za mjesec dana završiti radove na prihvatilištu, opremiti ga i pustiti u funkciju.

"Djeci smo ograničili izlazak samo na dvorište Doma, vaspitači pokušavaju da ih animiraju na dodatna sportska takmičenja i radionice kako bi im zanimljivije prošao dan. Takođe, imamo i psihološko savjetovanje za očuvanje mentalnog zdravlja naših štićenika u ovoj situaciji", naglasio je Kajkut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije