Banja Luka

Pratite nas na Google news

Otvaranjem "Zimzograda" počinje "Banjalučka zima"

Otvaranjem "Zimzograda" počinje "Banjalučka zima"
Foto: N.N. | Otvaranjem "Zimzograda" počinje "Banjalučka zima"
N.N.

BANJALUKA - Otvaranjem "Zimzograda" u Parku "Mladen Stojanović", večeras u 18 časova počeće višednevna manifestacija "Banjalučka zima".

U okviru "Zimzograda", koji će trajati do 31. januara 2019. godine, biće organizovano mnogo zanimljivih događaja za djecu i roditelje, među kojima su i "Fan park" dječje igralište, "Praška bajka" u kojoj će biti smještena ugostiteljska zona, te veliko klizalište "Ice park".

Na dan otvaranja, kako je najavio organizator agencija "Mint", biće upaljeno više od 300.000 lampica.

Program dešavanja u "Zimzogradu" za decembar pogledajte u nastavku: program I i program II.

Inače, "Banjalučka zima" donosi atraktivne sadržaje, čija će kruna biti trodnevni, veliki koncerti tokom novogodišnjih praznika, po uzoru na regionalne centre. Za 30. decembar planiran je koncert pjevača Harisa Džinovića, u novogodišnjoj noći Željka Samardžića i Nikole Rokvića, dok će 1. januara publiku zabavljati Željko Joksimović.

Banjalučani i turisti koji za Novu godinu posjete najveći grad Srpske moći će da posjete atraktivne turističke sadržaje u Parku "Mladen Stojanović", na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i u parkiću kod Narodnog pozorišta Srpske, te prigodnu novogodišnju prodaju na Trgu Krajine.

Plato ispred Muzeja savremene umjetnosti od sutra, 15. decembra, za najmlađe biće pretvoren u "Banjalučku bajku", a parkić kod Narodnog pozorišta Republike Srpske nudiće 30 dana zabave (BeLive). Organizator događaja na ove dvije lokacije je agencija "Lucido".

U "Banjalučkoj bajci" biće organizovan i doček dječije Nove godine, uz nastup klovna, Djeda Mraza, balon-šou i plesno-akrobatski performans na svili.

Cilj ove manifestacije, čiji slogan je "Banja Luka te zove", da se Banjaluka pozicionira kao regionalni turistički centar i da, kroz novogodišnji program i koncerte, privuče što veći broj turista.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije