Banja Luka

Otvoren Festival cvijeća u Banjaluci

Otvoren Festival cvijeća u Banjaluci
Foto: Nikolina Aleksić | Otvoren Festival cvijeća u Banjaluci

BANJALUKA - U parku "Petar Kočić" u Banjaluci otvoren je Festival cvijeća, a raznovrsne biljke i cvijeće ukrasile su štandove izlagača.

Tim povodom, Sanja Mataruga, samostalni stručni saradnik za hortikulturu u Gradskoj upravi Banjaluka, istakla je da se stariji građani sigurno sjećaju nekadašnjih festivala, te naglasila da Gradska uprava želi da podstiče i njeguje ono što je lijepo.

"Oni koji uzgajaju dekorativno bilje imaju sada priliku da svoje proizvode izlože ovdje i prodaju, a ujedno njegujemo kulturu lijepo uređenog prostora", rekla je Mataruga.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da počinje proljeće u Banjaluci, te naglasio na je ovom festivalu najveći broj izlagača sa najljepšim biljkama u parku "Petar Kočić".   

"Banjaluka diše punim plućim, a sutra s početkom u 12 časova biće održan i Banjalučki karneval. Nekoliko hiljada učesnika imaće defile kroz grad, uz ples, igru", rekao je Stanivuković.

Dodao je da uskoro slijedi niz događaja, festivala, koncerata i drugih manifestacija.

Tatjana Savanović, koja učestvuje na ovom festivalu, kaže da joj je drago što ima priliku da izloži to čime se bavi.    

"Uzgajam mesožderke, mimoze, afričke ljubičice i raznovrsne biljne vrste, više od 200 njih. Nemam priliku da izlažem svoje proizvode, tako da mi ovo veoma znači. Samostalno kod kuće uzagajam ove biljke, tako da na ovo svima mnogo znači", rekla je Savanovićeva.    

Prodajna izložba cvijeća za posjetioce biće otvorena do nedjelje do 17 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije