Banja Luka

Otvoren Muzej sporta u dvorani "Borik" u Banjaluci

Otvoren Muzej sporta u dvorani "Borik" u Banjaluci
Foto: N.N. | Otvoren Muzej sporta u dvorani "Borik" u Banjaluci

BANJALUKA - U banjalučkoj sportskoj dvorani "Borik" večeras je otvoren Muzej sporta u kojem će biti izloženi trofeji i medalje koju su banjalučki sportisti osvojili na takmičenjima širom svijeta.

Muzej sporta, prvi projekat ovakve vrste u Republici Srpskoj, otvorio je zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić koji je rekao da su veoma ponosni na ovaj projekat.

"Mladima na ovaj način možemo pokazati bogatstvo trofeja koje su banjalučki sportisti osvojili. Mnogo pažnje polažemo i prema aktivnim sportistima i mladima za koje želimo da stvorimo što bolje uslove za bavljenje sportom", rekao je on.

Amidžić je dodao da su juče otvorili novu sportsku dvoranu na Starčevici, zatim počeli radove za sportsku dvoranu na Laušu, te da se završava i projekat izgradnje fudbalskog terena kod "Delte", navedeno je na sajtu Gradske uprave Banjaluka.

Direktor Sportskog centra "Borik" Nenad Talić istakao je da je ovo prvi ovakav projekat u Srpskoj, na radost svih sportista koji su osvajali odličja širom svijeta.

"Muzej otvaramo posebno na radost i mladih sportista, koji imaju mogućnost da vide brojne trofeje i da im to bude dodatni motiv za još bolji rad", zaključio je Talić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije