Banja Luka

Otvoren Resursni centar za djecu i mlade u Dragočaju

Otvoren Resursni centar za djecu i mlade u Dragočaju
Foto: N.N. | Otvoren Resursni centar za djecu i mlade u Dragočaju

BANJALUKA - Mališani i mladi u mjesnoj zajednici Dragočaj u Banjaluci otvaranjem Resursnog centra za djecu i mlade od danas imaju siguran i njima prilagođen prostor gdje mogu kvalitetno da provode slobodno vrijeme.

Ovaj centar, nastao kao projekat Udruženja građana "Zdravo da ste" i "In fondacije", smješten je u obnovljenim prostorijama Društvenog doma u ovom prigradskom naselju.

Aleksandra Štrbac, izvršni direktor Omladinskog centra "Zdravo da ste", ovom prilikom je kazala da je ovo prvi centar ove vrste otvoren u prigradskom naselju kako bi se aktivnosti i programi ovog udruženja približili djeci i mladima.

"Na pravi i kvalitetan način smo udružili naše dobre prakse i iskustvo koje imamo u pružanju podrške djeci i mladima", rekla je Branislava Ivanović, direktorica "In fondacije".

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je kazao da je ovo dobar primjer gdje se kroz zajedničku saradnju sa nevladinim sektorom obezbjeđuju novi sadržaji za djecu i mlade.

"Ovo je jedan od programa koji se odnose na djecu i mlade, a koji radimo zajedno sa nevladinim sektorom", kazao je on.

Ovaj projekat realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu - ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Ovaj projekat je takođe i dio platforme "Banjaluka ljudskog lica" kroz koju se, između ostalog, uvode i nove prakse korištenja društvenih prostora i saradnje s organizacijama civilnog društva, u ovom slučaju organizacijama čije su misije usmjerene na podršku razvoju djece i mladih u kontekstu razvoja zajednice.

Sonja Stančić, inicijator platforme "Banjaluka ljudskog lica", rekla je da je ovo dobar korak ka inkluziji djece i mladih iz prigradskih i seoskih područja.

"Želimo da se i djeci iz seoskih i prigradskih sredina pruže iste mogućnosti kao i djeci iz grada. Ovaj centar je dobro i kvalitetno opremljen, sa stručnim osobljem i mještani Dragočaja su i više nego zadovoljni i srećni što će njihova djeca svoje vrijeme kvalitetno provoditi u ovom centru", zaključila je Stančićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije