Banja Luka

Najveća banjalučka škola dobila nove prostorije

Najveća banjalučka škola dobila nove prostorije
Foto: N.N. | Otvoren dograđeni prostor OŠ "Branko Radičević" na Starčevici

BANJALUKA - Svečanim presijecanjem vrpce otvoreno je osam novih učionica koje su dograđene u sklopu Osnovne škole "Branko Radičević" u naselju Starčevica.

Novim učionicama će se rasteretiti rad ove škole koja je do sad morala raditi u tri smjene.

Svečanom otvaranju škole prisustvovali su Željka Cvijanović, predsjednica RS, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS, Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i Zoran Talić, predsjednik skupštine grada Banjaluka.

Darija Mićić, direktor OŠ "Branko Radičević" rekla je da je škola koja trenutno ima 1.850 učenika  i 71 odjeljenje dobila osam novih učionica, da je renovirana kotlovnica čime je poboljšano i grijanje.

"Sada će se odvijati nastava u dvije smjene, bolji uslovi rada su i za učenike i nastavnike koji će doprinijeti još boljim rezultatima", kazala je Mićićeva.

Željka Cvijanović je istakla zadovoljstvo što dogradnja škola završena te da će ovo dosta značiti i naselju Starčevica i Republici Srpskoj.

"Ovo je ipak najveća škola u Republici Srpskoj, ima najviše učenika i sada će imati najbolje moguće uslove", rekla je Cvijanovićeva.

Igor Radojičić je istakao da je najbitnije za đake da je ukinuta ta treća smjena.

"U narednoj godini planirano je da počne izgradnja nove sportske dvorane u sklopu ove škole", obećao je Radojičić.

Natalija Trivić je istakla da je za ovu namjenu ministarstvo izdvojillo oko 1,6 miliona KM.

"Ovo je samo početak investicija jer ćemo ulagati u sve osnovne i srednje škole širom Republike Srpske kako bi poboljšali uslove svim učenicima i nastavnicima", rekla je Trivićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije