Banja Luka

Otvoren jesenji festival cvijeca i plodova u Banjaluci

Otvoren jesenji festival cvijeca i plodova u Banjaluci
Foto: N.N. | Otvoren jesenji festival cvijeca i plodova u Banjaluci

BANJALUKA - Prvi Jesenji festival cvijeća i plodova otvoren je danas u parku Petar Kočić u Banjaluci.

Festival traje do 23. septembra, a sjajna ponuda cvijeća i jesenjih plodova, prekrasan ambijent, balet, dječiji kutak samo su dio onog što očekuje sve posjetioce.

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti istakla je da je Banjaluka ove godine bila živa sva četiri godišnja doba.

"Najveći značaj ovog sajma jeste da je nastao na inicijativi proizvođača i izlagača koji su rekli da u jesen imaju mnogo plodova te bi ih mogli izlagati i prodavati", potvrdila je ona, te dodala da su prepoznali značaj ove inicijative koju su podržali.

"Pored privrednog značaja imaćemo i edukativni sadržaj, jer očekujemo na desetine učenika iz škola i predškolskih ustanova, koji će moći učiti o jeseni njenim plodovima", naglasila je Šukalova.

Dodaje da će u okviru ove manifestacije proglasiti i one koji su  izabrani na izboru najuređenijih dvorišta, te dodijeliti nagrade dobitnicima Banjalučkog ljeta.

"Sutra nas u parku očekuje poligon auto-moto saveza na kojem će djeca imati edukaciju o sigurnosti u saobraćaju, a u večernjim satima imamo najveću biciklijadu gdje očekujemo blizu 1000 učesnika i preko 100 različitih poklona", najavila je ona, te je dodala da u 11 časova poziva sve mališane da obuku svoje jesenje kostime i učestvuju u izboru kralja i kraljice jeseni.

Milka  Tamamović, predsjednica udruženja Gradske bašte, istakla je da se raduje što su dio ovog festivala i što mogu dosta toga pokazati.

"Lijepo je što se pridružujemo zajednici gradova u svijetu koji već imaju gradske bašte. Mi smo na nekom početku, tek četiri godine smo tu i prva smo, a još uvijek i jedina baštovanska zajednica u BiH", istakla je ona.

Nikola Jelić, koji izlaže na jesenjem festivalu, pozvao je sve sugrađane da ga posjete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije