Banja Luka

Otvoren novi prostor Inovacionog centra u Banjaluci

Otvoren novi prostor Inovacionog centra u Banjaluci
Foto: Srna | Otvoren novi prostor Inovacionog centra u Banjaluci
Srna

BANJALUKA - U Banjaluci je večeras otvoren novi radni prostor banjalučkog Inovacionog centra, koji će dodatno osnažiti kapacitete ovog grada za pružanje podrške mladim preduzetnicima.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je ovo već treći prostor koji je grad dodijelio Inovacionom centru, te izrazio zadovoljstvo što je sve više potražnje za kovorking prostorima.

"Još jedan prostor u naselju Starčevica trebalo bi da bude oslobođen za potrebe Inovacionog centra jer želimo da utrostručimo prostorni kapacitet samog inovacionog centra za četvorogodišnji period", rekao je Radojičić.

On je istakao da je razlog to što ima dovoljno mladih koji su u savremenim tehnologijama i koji su zainteresovani za start-ap projekte ili slične djelatnosti.

Direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić izrazio je zadovoljstvo što je otvoren još jedan kovorking centar sa ciljem da pruži mjesto za razvoj društveno odgovornih preduzeća.

"Cilj nam je da obezbijedimo mjesto za rad frilensera, kao i mjesto gdje će se održavati prezentacije i obuke", rekao je Gverić.

On je istakao da će u poslovnom inkubatoru Inovacionog centra mjesto imati svi koji sa svojom društveno odgovornom idejom odluče da pokrenu biznis.

"Prostor smo dobili od grada, te smo ga u saradnji sa fondacijom 'Mozaik' renovirali i u potpunosti opremili za rad frilensera i novih preduzeća", rekao je Gverić.

On je izrazio zadovoljstvo što su mladi u Banjaluci sve više aktivni u kreiranju svojih poslovnih ideja i angažmana.

Direktor Fondacije "Mozaik" Zoran Puljić izrazio je zadovoljstvo što je ta fondacija dio značajne aktivnosti koja će stvoriti dodatne prilike za mlade i inovativne poslovne ljude u Banjaluci.

On je izrazio nadu da će u novom prostoru u narednih nekoliko godina biti pokrenuto bar 10 ili 15 biznisa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije