Banja Luka

Otvoren poligon za obuku vozača u Banjaluci

Otvoren poligon za obuku vozača u Banjaluci
Foto: N.N. | Otvoren poligon za obuku vozača u Banjaluci

BANJALUKA - Novi poligon za obuku vozača, površine 3.500 metara kvadratnih na parkingu kod preduzeća "Novi Jelšingrad" u Lazarevu, koji će znatno podići nivo obuke kandidata, u danas je zvanično pušten u funkciju.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da su na poligonu simulirane situacije u kojima treba da se nađu budući vozači - parkiranja pod uglom, uzdužna parkiranja, te kružni tok.

Smatra da je potrebno pojednostaviti procedure za polaganje vozačkih ispita vozača autobusa u gradsko-prigradskom saobraćaju, ističući da je izražen deficit kvalifikovane radne snage vozača.

"Ne treba izjednačiti kriterijume za vozače autobusa u međunarodnom saobraćaju i gradsko-prigradskom saobraćaju", rekao je Sandić.

Mira Bera, rukovodilac u Zavodu za obrazovanje odraslih RS, rekla je da je ovo dobar primjer svim lokalnim zajednicama.

Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, kaže da je poligon za obuku dobar primjer kako da se unaprijedi kvalitet obuke i da se poveća bezbjednost najmlađih vozača u saobraćaju.

Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja RS i vlasnik auto-škole, rekao je da ovo pokazuje da se nivo obuke može podići i bez povećanja cijene vozačkog ispita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije