Banja Luka

Otvoren vodovod Rekavice-Blagojevići

Otvoren vodovod Rekavice-Blagojevići
Foto: banjaluka.rs.ba | Otvoren vodovod Rekavice-Blagojevići

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas je svečano otvorio vodovod Rekavice-Blagojevići, čime je omogućeno snabdijevanje vodom za više 50 domaćinstava banjalučkih zaselaka Lakići, Blagojevići i Bojanići.

Za ove radove, koje je izvelo preduzeće "Eko-euro tim" Banjaluka, iz gradskog budžeta je izdvojeno 175.000 KM.

Radojičić je istakao da je ove godine rađeno i još se radi mnogo projekata vodosnabdijevanja, ističući važnost urađene fabrike vode u okviru velikog vodovodnog sistema "Crno vrelo".

"Danas je riješeno krupno pitanje za stanovnike Rekavica, odnosno zaselaka koji nisu imali vodu. Vodovodna mreža je urađena za stvarne potrebe kada je riječ o ovom području i to je nešto najkonkretnije što smo mogli uraditi", rekao je Radojičić, koji je napomenuo da je planirano da se Nacrt budžeta Banjaluke do 10. novembra uputi u lokalnu skupštinu.

Iz Gradske uprave Banjaluka je saopšteno je da je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Rekavice dva Željka Blagojević navela da je novoizgrađenom vodovodnom mrežom riješen veliki problem domaćinstava.

"Dosta je ulagano u ovo područje. Ostaje još da se uradi put, što nam je prioritet u narednom periodu", rekla je Blagojevićeva.

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Boran Bosančić je istakao da postoji dobra saradnja savjeta mjesnih zajednica Rekavice jedan i dva sa gradskim vlastima, te da će se nastaviti realizacija projekata značajnih za to područje.

"Nastaviće se projekat vodosnabdijevanja Rekavica jedan, odnosno izmještanje vodovodne trase", najavio je Bosančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije