Banja Luka

Otvorena "Mala skakaonica" na Trgu Krajine u Banjaluci

Otvorena "Mala skakaonica" na Trgu Krajine u Banjaluci
Foto: N.N. | Otvorena "Mala skakaonica" na Trgu Krajine u Banjaluci

BANJALUKA - Trodnevna manifestacija "Mala Skakaonica" otvorena je danas na Trgu Krajine, a mališani OŠ "Georgi Stojkov Rakovski" i "Branko Ćopić" prvi su imali priliku da isprobaju novu turističku atrakciju u vidu mini skakaonice koja će biti izložena u centru grada do nedjelje.

"Mala skakaonica" koja je stigla iz Slovenije, kao montažno-demontažni objekat, projekat je Turističke organizacije Banjaluka (TOBL), a podržan od strane Ministarstva trgovine i turizma RS, Olimpijskog centra "Jahorina" i Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada.

Ova mini skakaonica će biti dostupna za sve mališane u gradu od 10 do 19 časova, a predviđen je  i fakultativni obilazak skakaone, s ciljem da se djeca od III do VII razreda Osnovnih škola, upoznaju sa ovim sportom.

Mališani koji su već isprobali skakaonicu kažu da su poslije početnog straha od novog sporta uživali u spustu.

"Skijala sam ranije i bilo mi je super. Malo me je bilo strah kad sam vidjela koliko je visoko poslije je bilo baš zabavno baš mi se svidjelo", rekla je djevojčica Sara.

Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku grada, rekao je da se na ovaj način sa jedne strane promoviše turistička ponuda grada, te da se dodaje novi turistički sadržaj u gradu.

"Očekujemo da će ova manifestacija privući i određen broj turista. Sa druge strane omogućavamo našim najmlađim sugrađanima da se druže i isprobaju ovaj zimski sport", rekao je Stanić.

Dodao je da je ova turistička manifestacija uvertira pred novogodišnje praznike i pred "Zimsku varoš" koja će biti održana na Trgu Krajine od 7. decembra do 5. januara.

Sanja Ćeremidžić, Stručni savjetnik za odnose sa javnošću Olimpijskog centra Jahorina, kazala je da ova mini skakaonica odličan način da se svi građani, ali i turisti uvedu u predstojeću zimsku sezonu na Jahorini.

"Ove godine smo na Jahorini pripremili čak dva ski openinga. Prvi će biti od 6. do 8. decembra, a drugi od 12. do 15. decembra. Za sve posjetitelje smo priredili i popuste na ski pass, a pored toga očekuju nas i koncerti kao i dobro druženje", rekla je Ćeremidžićeva.

Irena Radojević, direktor Turističke organizacije Banjaluka, rekla je da ova manifestacija mnogo znači za promociju Banjaluke, ali i obogaćivanje turističke ponude grada.

"Ovo je poklon Turističke organizacije Banjaluka našim najmlađim sugrađanima", rekla je Radojevićeva.

Jelena Gavrilović, iz Ministarstva trgovine i turizma je rekla da se na ovaj način promoviše turističku ponudu Banjaluka, ali i Jahorine.

"Kroz ovu manifestaciju promovišemo i zimske sportove. S druge strane kroz ovu mini skakaonicu ćemo uticati na djecu i na roditelje da razviju svijest o značaju boravka na planini", rekla je Gavrilovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije