Banja Luka

Otvorena rekonstruisana ulica u banjalučkom naselju Česma

Otvorena rekonstruisana ulica u banjalučkom naselju Česma
Foto: N.N. | Otvorena rekonstruisana ulica u banjalučkom naselju Česma

BANJALUKA - Centralna saobraćajnica Ulica Petra Velikog u naselju Česma, od mosta preko rijeke Vrbanje do crkve, dužine nešto više od 800 metara u petak je puštena u saobraćaj.

Otvaranju ove saobraćajnice prisustvovao je veliki broj mještana, koji, kako su kazali, godinama čekaju da njihova ulica dobije novo ruho.

Mještanin Tomo Mišević rekao je da su uz ovu saobraćajnicu izgrađeni prvi metri trotoara u njihovom naselju.

"Nadam se da će sanacija nastavka ulice što prije biti nastavljena, kako bi Česma imala bolju povezanost sa gradom", kazao je Mišević.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da je u decembru 2016. godine u tom naselju otvoren novi most, a da su sada rekonstruisali dio Ulice Petra Velikog u dužini malo većoj od 800 metara.

"Ovo je sada moderna saobraćajnica sa obostranim trotoarima, na kojima se insistiralo godinama, kanalizacijom i rasvjetom. U ovoj mjesnoj zajednici smo prije nekoliko dana počeli veliki projekat rješavanja vodosnabdijevanja na višim zonama Česma 3 i 4 gradnjom novog rezervoara", rekao je Radojičić.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da je vrijednost ovih radova oko 750.000 KM.

"Malo-pomalo razvijamo strategiju razvoja lokalnih puteva i saobraćajnica na području grada, odnosno ulaganje i razvoj prigradskih naselja gdje ima ljudi i gdje je povećan broj stanovnika, i to nam je opredjeljenje. U planu je da 2020. godine bude nastavljena rekonstrukcija ove ulice", kazao je Sandić.

Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, kazao je da su mještani rekonstrukciju saobraćajnice čekali više od 10 godina.

"Srećni smo zbog završetka ovih radova, ali i zbog početka rješavanja vodosnabdijevanja viših zona naselja. Nadam se da će se rekonstrukcija nastaviti i dalje jer projekat ide do igrališta u Mađiru", rekao je Maličević.

Rekonstrukcija Ulice Petra Velikog počela je sredinom marta, a rok za izgradnju je nekoliko puta probijan.

Radojičić je rekao da je izgradnju mosta kod "Vitaminke" teško očekivati u naredne dvije godine jer su neplanirano počeli graditi novi na mjestu starog Zelenog mosta.

Prema njegovim riječima, što se tiče sanacije nasipa u ovom naselju, problem su imovinsko-pravni odnosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije