Banja Luka

Otvorena stomatološka ordinacija u školi u Dragočaju

Otvorena stomatološka ordinacija u školi u Dragočaju
Foto: N.N. | Otvorena stomatološka ordinacija u školi u Dragočaju

BANJALUKA - U Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u naselju Dragočaj otvorena je stomatološka ordinacija, prva ustanova ovakvog tipa na prigradskom području.

Gradonačelnik Igor Radojičić, rekao je kako će od danas djeca iz više potkozarskih mjesnih zajednica iz ove ali i još nekoliko susjednih osnovnih škola dobiti mogućnost stomatološke usluge u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”.

"Dom zdravlja Banjaluka  otvorio je stomatološku ordinaciju na  ovom području koja će biti namijenjena za školski uzrast", rekao je Radojičić.

On je dodao da se u ovoj školi trenutno izvode radovi na temeljnoj sanaciji, gdje će biti izvršena zamjena stolarije i urađena fasada.

Zoran Gvozden, načelnik sluzbe za stomatološku zaštitu u Domu zdravlja, rekao je kako će ovu ambulantu moći koristiti djeca iz osnovnih škola "Ćirilo i Metodije" iz Piskavice i "Milutin Bojić"iz Potkozarja.

"U ovoj ambulanti ce gravitirati 1.100 djece. Odlučili smo se da u prigradskoj mjesnoj zajednici otvorimo ambulantu jer smo analizom sistemaskih pregleda nekoliko godina unazad utvrdili da je broj karijesa na zubima veći kod djece na ovom području znatno veći nego od ostatalih podrucja grada”, kazao je Gvozden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije