Banja Luka

Pratite nas na Google news

Otvorena stomatološka ordinacija u školi u Dragočaju

Otvorena stomatološka ordinacija u školi u Dragočaju
Foto: N.N. | Otvorena stomatološka ordinacija u školi u Dragočaju
Marija Gajić

BANJALUKA - U Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u naselju Dragočaj otvorena je stomatološka ordinacija, prva ustanova ovakvog tipa na prigradskom području.

Gradonačelnik Igor Radojičić, rekao je kako će od danas djeca iz više potkozarskih mjesnih zajednica iz ove ali i još nekoliko susjednih osnovnih škola dobiti mogućnost stomatološke usluge u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović”.

"Dom zdravlja Banjaluka  otvorio je stomatološku ordinaciju na  ovom području koja će biti namijenjena za školski uzrast", rekao je Radojičić.

On je dodao da se u ovoj školi trenutno izvode radovi na temeljnoj sanaciji, gdje će biti izvršena zamjena stolarije i urađena fasada.

Zoran Gvozden, načelnik sluzbe za stomatološku zaštitu u Domu zdravlja, rekao je kako će ovu ambulantu moći koristiti djeca iz osnovnih škola "Ćirilo i Metodije" iz Piskavice i "Milutin Bojić"iz Potkozarja.

"U ovoj ambulanti ce gravitirati 1.100 djece. Odlučili smo se da u prigradskoj mjesnoj zajednici otvorimo ambulantu jer smo analizom sistemaskih pregleda nekoliko godina unazad utvrdili da je broj karijesa na zubima veći kod djece na ovom području znatno veći nego od ostatalih podrucja grada”, kazao je Gvozden.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije