Banja Luka

Otvoreni ambulanta i objekat MZ Motike

Otvoreni ambulanta i objekat MZ Motike
Otvoreni ambulanta i objekat MZ Motike

Objekat ambulante porodične medicine i mjesne zajednice Motike, čija je ukupna vrijednost 477.000 KM, danas je svečano otvoren.

Gradonačelnik Dragoljub Davidović je istakao da grad nastoji usluge svih vrsta što je moguće više približile građanima na terenu.

"Danas je dobar dio prostora Banjaluke pokriven sa modernim ambulantama porodične medicine, a grad je u ovaj objekat uložio ukupno, sa opremanjem, rekonstrukcijom i pripremom samog objekta 410.000 KM", naveo je on.

Ranko Škrbić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, istakao je da je Ministarstvo shodno unutrašnjem pravilniku, a i obavezama koje ima prema Svjetskoj banci, upravo realizovalo projekat u partnerskom odnosu sa Gradskom upravom, odnosno Skupštinom grada.

"Mislim da je ovo značajan doprinos širenja ambulanti porodične medicine na cijeloj teritoriji grada i približavanju zdravstvenih usluga građanima ove mjesne zajednice", naglasio je Škrbić, dodajući da se ukupna sredstva koja je Ministarstvo uložilo mogu podijeliti na dva dijela, i to 67.000 KM za rekonstrukciju, odnosno za fizičke radove, plus 15.000 KM za standardizovanu opremu, uključujući i kompjutersku opremu neophodnu za rad timova porodične medicine.

Gordana Tešanović, direktorica Doma zdravlja u Banjaluci, kazala je da je objakat ambulante porodične medicine koji je danas pušten u rad ukupne površine oko 100 metara kvadratnih, te da se u njemu nalazi jedna ljekarska ordinacija, ljekarske intervencije, zatim mini-hematološka laboratorija, čekaonica i recepcija otvorenog tipa.

"U prostoru će zasad, dok se bude paralelno obavljala preregistracija stanovnika mjesne zajednice ka ovom timu raditi jedan tim, u sastavu doktora porodične medicine i dvije medicinske sestre. Ukoliko broj registrovanih građana premaši 2.000 Dom zdravlja će otvoriti i rad još jednog tima", kazala je Tešanovićeva.

Ona je dodala da je radno vrijeme ambulante od sedam do 15 časova, svakim radnim danom. Pozvala je sve stanovnike ove mjesne zajednice da započnu sa preregistracijom, te da se kompletne porodice registruju kod novog tima.

Darko Todić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Motike, kazao je da je ovo institucija za sve građane, te da su vrata prostorija otvorena za sve njih. Prema njegovim riječima, do sada su se poslovi mjesne zajednice obavljali u prostorijama Područne osnovne škole "Miloš Crnjanski", koja je ove godine zatvorena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije