Banja Luka

Otvoreno igralište u banjalučkom naselju Lauš

Otvoreno igralište u banjalučkom naselju Lauš
Foto: N.N. | Otvoreno igralište u banjalučkom naselju Lauš

BANJALUKA - Mališani u banjalučkom naselju Lauš imaju još jedno mjesto za igru nakon što je danas otvoreno novo igralište u Karađorđevoj ulici u blizini kružnog toka kod restorana "Sirano", u vrijednosti većoj od 30.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je rekao da je ovo igralište otvoreno na školsku slavu, Svetog Savu, kao poklon mališanima na Laušu.

"Ovo je drugo dječje igralište koje smo napravili na Laušu u dvije godine. Međunarodni partneri su zajedno sa gradom radili ovaj projekat koji je jedan od nekoliko projekata koje smo s njima radili na Laušu, Šargovcu, Česmi, Saračici", kazao je Radojičić.

Milan Granula, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 2, rekao je da je ovo drugo dječje igralište u ovom naselju.

"Oba dječje igrališta na Laušu, ovo novo i ono u Ulici Koste Krsmanovića, izglasana su putem zbora građana, što pokazuje kolika je potreba Lauša za ovakvim sadržajima za najmlađu populaciju", rekao je Granula.

Dodao je da mještani ove mjesne zajednice žele još sličnih sadržaja, kao što su sportsko-rekreativni tereni.

Ognjen Ćosić, član Savjeta mjesne zajednice Lauš 1, kazao je da igralište pripada Laušu 2, ali da će se tu igrati djeca iz obje mjesne zajednice.

"Kroz projekat malih pomoćnih sredstava u toku godine dio novca koji smo dobili kao mjesna zajednica  Lauš 1 želimo da utrošimo na izgradnju ograde, jer je Karađorđeva ulica jako frekventna, te je neophodno da se napravi ograda s prednje strane igrališta kao bi sigurnost mališana bila veća", rekao je Ćosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije