Banja Luka

Otvoreno novoizgrađeno igralište u naselju Lazarevo

Otvoreno novoizgrađeno igralište u naselju Lazarevo
Foto: Grad Banjaluka | Otvoreno novoizgrađeno igralište u naselju Lazarevo

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić večeras su otvorili novoizgrađeno dječije igralište u naselju Lazarevo, u blizini Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić".

Radojičić je rekao novinarima da je ovo 26. igralište koje je izgrađeno u posljednje četiri godine u Banjaluci, a drugo u Lazarevu.

On je naveo da su gradnju igrališta zajednički finansirali Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i grad Banjaluka.

"Ovo je odlična lokacija za dječije igralište, prirodno mjesto gdje se ljudi okupljaju, s obzirom na to da su u blizini škola, crkva, teretana u prirodi i fudbalsko igralište", istakao je Radojičić.

Kada je riječ o Lazarevu, Radojičić je najavio da je sljedeći veliki projekat koji će biti okončan vrtić "Kolibri", u koji će moći da se smjesti 170 djece.

Aćić je rekao da ga raduje što je uspješno završen ovaj zajednički projekat, značajan za mještane Lazareva.

"U ovom naselju živi veliki broj lica iz kategorije interno raseljenih, ali i jedan broj Srba koji su izbjegli iz Hrvatske. Vjerujem da će ovo igralište poslužiti kompletiranju slike ovog naselja i omogućiti djeci lijepo djetinjstvo", istakao je Aćić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije