Banja Luka

Ove godine još jedan terminal „BL bajka“

Ove godine još jedan terminal „BL bajka“
Foto: N.N. | Ove godine još jedan terminal „BL bajka“

BANJALUKA - Na proljeće bi Banjalučanima, ali i posjetiocima grada na Vrbasu mogao biti dostupan još jedan terminal za iznajmljivanje bicikala.

Na četiri lokacije je prošle godine uvedena mogućnost iznajmljivanja bicikala putem sistema “BL bike“ i za taj alternativni način prevoza je vladao veliki interes. Zbog uspjeha tog projekta, namjera da se ove godine sistem proširi još jednim terminalom.

Prema planovima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, lokacija novog terminala bi trebalo da bude u Obilićevu ili Rosuljama.

“Kada je u pitanju Obilićevo, u igri je lokacija na ukrštanju Ulice Cara Lazara sa novoizgrađenim dijelom Istočnog tranzita, u neposrednoj blizini novog vrtića, a u Rosuljama na ukrštanju ulica Trive Amelice i Kralja Petra II. Za obje lokacije već su izrađeni urbanističko-tehnički uslovi”, naveli su u ovom odeljenju.

Banjaluka se prošlog proljeća pridružila velikoj porodici svjetskih gradova koji koriste  sistem za javno iznajmljivanje bicikala. „Bajk šering“ sistem, prije zimske pauze, imao je više od 1.000 korisnika, a registrovano je oko 11.000 iznajmljivanja za prvih osam mjeseci korištenja.

Lokacije na kojima se mogu iznajmiti bicikli su: centar grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića, vodeni park Akvana, Park Mladen Stojanović i Ulica Majke Jugovića – kod Studentskog centra „Nikola Tesla“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije