Banja Luka

Ove godine sanacija fasada šest zgrada u Banjaluci

Ove godine sanacija fasada šest zgrada u Banjaluci
Foto: N.N. | Ove godine sanacija fasada šest zgrada u Banjaluci

BANJALUKA - Realizaciju projekta za sufinansiranje sanacije fasade na šest zgrada u Banjaluci, koje je grad sa zajednicama etažnih vlasnika odabrao još 2019, prošle godine spriječio je virus korona, te je prolongiran za ovu godinu.

Iz Gradske uprave su saopštili da Odjeljenje za komunalne poslove planira predložiti gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i Skupštini grada da se ove godine obezbijede sredstva za realizaciju tog projekta.
 
"Za ovaj projekat jačanja energetske efikasnosti Nacrtom budžeta grada planirano je 180.000 KM", kazali su iz Gradske uprave.
Riječ je o sljedećim zajednicama etažnih vlasnika: Braće Pantića broj 7, Jug Bogdana br. 4, Knežopoljska br. 1, Skendera Kulenovića br. 14. i 16, Vaclava Havlika Vene br. 4 i Duška Koščice br. 1.
 
Kako su naveli iz Odjeljenja za komunalne poslove, prošle godine na raspisane dvije javne nabavke nije bilo prijavljenih zainteresovanih preduzeća, zbog čega su obje poništene.
 
"Nakon potpisivanja ugovora između grada i zajednica etažnih vlasnika, početkom 2020. Odjeljenje za komunalne poslove je pokrenulo postupak javne nabavke za odabir najpovoljnijeg izvođača radova. Međutim, postupak javne nabavke je dva puta pokrenut, te je isti poništen zbog toga što nijedna prihvatljiva ponuda nije dostavljena u određenom roku", saopštili su iz Gradske uprave.
 
Kako navode, Odjeljenje je i treći put pokušalo da izabere izvođača radova, ali su odustali zbog situacija izazvane virusom korona.
 
"Međutim, zbog epidemiološke situacije sa virusom korona došlo je do smanjenja budžetskih sredstava, te je realizacija ovog projekta prebačena za 2021. godinu", navode iz Gradske uprave.
 
Dodali su da će ove godine biti izdvojena sredstva i za realizaciju projekta sufinansiranja zamjene rasvjete u stubištima sa LED rasvjetom za 13 zajednica etažnih vlasnika, po javnom pozivu iz prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije