Banja Luka

Ove sedmice počinje akcija udomljavanja pasa iz azila na Manjači

Ove sedmice počinje akcija udomljavanja pasa iz azila na Manjači
Foto: S. Ćuković | Ove sedmice počinje akcija udomljavanja pasa iz azila na Manjači

​BANJALUKA - Povodom obilježvanja 4. aprila, Svjetskog dana napuštenih životinja, predstavnici Gradske uprave obišli su azil na Manjači i najavili veliku akciju udomljavanja pasa.

Kako su naveli, uz svakodnevni rad na unapređenju uslova u ovom azilu, grad će uskoro pokrenuti veliku akciju pod nazivom „Udomi ljubav“.

Tanja Vukomanović, savjetnica gradonačenika za medije i šef tima za komunikaciju istakla je da im je cilj skrenuti pažnja i proširi svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila.

"Moderno je i plementio udomiti psa. Bez obzira na rasu, pas je pas i uvijek će pružiti ljubav", rekla je Vukomanovićeva.

Ove sedmice, kako je kazala, krenuće velika kampanja udomljavanja i svi sugrađani moći će putem sajta i društevnih mreža grada pogledati koji su psi trenutno u azilu i tako pronaći svog ljubimca.

"Organizovaćemo i dan otvorenih vrata u azilu, kada će zainteresovani moći da dođu i azil i tu na licu mjesta vide sve pse", kazala je Vukomanovećeva, te napomenula da aktivnosti grada na sklanjanju pasa lutalica sa ulica zahtijeva s druge strane da ti psi dobiju svog vlasnika.

Naime, svi psi u azilu prođu pregled veterinara, sterilišu se, obrađuju protiv vanjskih i unitrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Podsjećamo, nedavno su svi psi iz neuslovnog azla iz Ramića preseljeni u azil na Manjaču, gdje sada imaju dostojne uslove za život i boravak u svom privremenom domu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije