Banja Luka

Ozvaničen početak druge faze rekonstrukcije Banskog dvora

Ozvaničen početak druge faze rekonstrukcije Banskog dvora
Foto: Twitter | Ozvaničen početak druge faze rekonstrukcije Banskog dvora

BANJALUKA - Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničili su danas početak druge faze rekonstrukcije Kulturnog centra Banski dvor.

Obimnu sanaciju Kulturnog centra Banski dvor finansira Vlada Republike Srpske sa 2,5 miliona KM, od čega je 514.000 KM potrošeno na sanaciju krova što je bila prva faza projekta, dok je ostatak novca predviđen za spoljno uređenje.

Rok za završetak druge faze rekonstrukcije Kulturnog centra Banski dvor je šest mjeseci.

Izvođač radova je beogradska firma "Koto" koja je radila i rekonstrukciju krova Banskog dvora.

Riječ o obimnim radovima, koji su prilagođeni stepenu zaštite objekta, jer je Kulturni centar Banski dvor izgrađen 1932. godine i mora potpuno zadržati svoj autentični izgled, zbog čega je i postavljen šestomjesečni rok za završetak radova.

Prethodno je renoviran krov Kulturnog centra Banski dvor, što je bila prva faza projekta koja je počela krajem marta, a završena početkom septembra.

"Moja želja je da Banski dvor u novom-starom sjaju zasija negdje za Dan grada - 22. aprila, s obzirom na to da ulazimo u zimski period u kojem će vjerovatno biti i ograničena mogućnost spoljnih radova", rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije