Banja Luka

'Parkić' u centru grada otvoren za pješake

'Parkić' u centru grada otvoren za pješake
Foto: N.N. | 'Parkić' u centru grada otvoren za pješake
Marija Gajić

BANJALUKA – Rekonstrukcija pješačke zone, odnosno popularnog "parkića", još nije završena, ali je otvorena za prolaz, potvrdio je u petak gradonačelnik Igor Radojičić.

Dodao je da je ostalo još posla da se uradi, da nisu završene klupe jer one imaju i drveni dio, kao i jedan dio pločica.

"U narednom periodu ostaje da se u toj zoni 'parkića' instališe još jedna česma za koju će ići poseban konkurs za idejno rješenje. Ona će biti mali estetski detalj u tome, tako da očekujem da se još završi posao oko klupa i kompletno postavljanje ploča. Time bismo završili ovu fazu", pojasnio je Radojičić.

Istakao je da postoji već projekat za kompletnu zonu do Narodnog pozorišta RS i da je njegova vrijednost nekoliko miliona KM.

"Očekujem da na 21. sjednici Skupštine grada usvojimo plan korištenja javnih površina koji će definisati i neka pravila za ugostiteljske objekte i bašte u centralnom području grada, kako bi i na ovom potezu grada ugostitelji znali šta su im obaveze i reference", rekao je Radojičić.

Dodao je da bi nakon toga tražili načine kako i kada će obezbijediti sredstva da se nastavi dio projekta za zonu do Narodnog pozorišta RS.

"Projekat postoji, ali su potrebna dodatna sredstva", istakao je Radojičić.

Mirjana B. kaže da je jedva dočekala da prođe "parkićem" i da joj se sviđa kako sada izleda.

"'Parkić' izgleda jako lijepo i drago mi je što su obnovljeni drvoredi, ali je možda trebalo samo biti malo više zelenila", rekla je Mirjana B.

Rekonstrukcija pješačke zone u centru grada, na potezu od hrama Hrista Spasitelja prema spomeniku banu Milosavljeviću, počela je 20. septembra prošle godine, sa predviđenim rokom za izvođenje radova od 120 dana.

Izvođač radova je preduzeće "Kozaraputevi", a vrijednosti radova je od oko 400.000 KM.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije