Banja Luka

Parking kod stare autobuske stanice uskoro u funkciji

Parking kod stare autobuske stanice uskoro u funkciji
Foto: Dražan Pozderović | Parking kod stare autobuske stanice uskoro u funkciji

BANJALUKA - Parking kod stare autobuske stanice uskoro će biti pušten u funkciju, te će Banjalučani morati plaćati parking mjesto, potvrdio je ovo Sladomir Đurić, direktor Autoprevoza, za "Nezavisne novine".

"Trenutno je u toku završna faza radova, te se radi na instaliranju opreme", rekao je Đurić.

Kako dodaje njegova želja je da se parking otvori što prije.

"Što se mene tiče ja bih već otvorio parking, ali to ne zavisi od nas. Postoje još neki radovi koji su neophodni da se završe", rekao je on.

Kako dodaje parking će se od trenutka otvaranja naplaćivati.

"Jedan period nismo naplaćivali jer nismo bili spremni na to, te je stajala kutija za prikuljanje sredstava, kako bi pomogli liječenju osmogodišnjeg Ognjena Drljače, ali sada smo spremni i potpisaćemo ugovor sa Gradom danas ili sutra", objasnio je on, te dodao da bi parking trebao početi sa radom od sljedaće sedmice.

"To je moja, paušalna procjena. Radovi su pri kraju, tako da smatram da bi mogli početi sa radom od sljedeće sedmice", objasnio je on.

Dodaje da što se tiče cijene, one će pratiti cjenovnik na nivou Grada.

"Nećemo mi formirati vlastite cijene, nego planiramo primjenjivati cjenovnik parkinga koji je donešen na nivou Grada", istakao je on.

Dodaje da ne zna koliko je tačno prikupljeno sredstava za liječenje Ognjena, ali da je u kontaktu sa njegovim roditeljima.

"Ognjenov otac mi je rekao da je prikupljeno sredstava za avionsku kartu i preglede", ispričao je on, te istakao da je ponosan na to što su uspjeli uraditi humanu stvar.

Podsjećamo, trenutna cijena parkiranja na parkiralištima u nultoj tarifnoj zoni tri KM za svaki započeti čas parkiranja.

U prvoj tarifnoj zoni je dvije KM za svaki započeti čas parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosi sedam KM. Cijena parkiranja na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni je jedna KM za svaki započeti čas parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosi pet KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije